Dit tweet Donald Trump over zijn bezoek aan Brussel

© Photo News

De eerste dag van Trumps bezoek aan ons land zit erop en is zonder problemen verlopen. Via zijn Twitteraccount @realDonaldTrump kon er zelfs nog een bedankje van af, een bedankje aan de plaats die hij ooit als ‘hellegat’ omschreef.

ehu

“Bedankt voor het warme welkom deze namiddag in Brussel, België”, aldus de president. Trump tweette trouwens met zijn persoonlijk account, niet via zijn presidentieel account @POTUS.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Eerste minister Charles Michel (MR) sprak achteraf over een “hartelijke ontmoeting”, waar geen taboes onbesproken gelaten werden. Op Trumps uitspraken dat Brussel een hellegat zou zijn werd niet teruggekomen. “Het ijs was meteen gebroken”, aldus Michel. “De boodschap die hij me gaf, meteen op de luchthaven, was er een van enthousiasme voor ons land. Er was misschien de presidentskandidaat Donald Trump, en nu is er de president Trump. Het was een eerste ontmoeting, en rechtstreeks contact is toch nog iets anders dan de rapporten die ik lees van de diplomaten en experten.”

“We hebben geen diplomatieke taal gesproken”, aldus de premier, die verschillende onderwerpen besprak met de flamboyante president. Michel beklemtoonde in het gesprek onder meer het belang dat België aan de Navo hecht. “We hebben hem duidelijk gemaakt dat de Navo geen verouderde organisatie is”, verwees Michel naar uitspraken die Trump als president deed. Ook migratie, de relatie met Rusland, de strijd tegen het terrorisme en het nieuwe EU-elan kwamen aan bod. “Ik heb vandaag meer duidelijkheid”, aldus Michel.

VERSLAG. Zo verliep de eerste bezoekdag van Trump aan België

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen