© Belga

Mama ontmaskert pedofiel nadat ze dagboek van haar dochter (13) leest

Een pedofiele man uit Aalst (38) riskeert vijf jaar cel omdat hij 24 meisjes van rond de 13 jaar via het internet probeerde te lokken. Bij een van de meisjes slaagde hij daarin. Hij verkrachtte haar. De zware zedenzaak kwam aan het licht nadat de ouders van het kind haar dagboek lazen. Dat schrijft Het Nieuwsblad.

Mark Maes en Marc Klifman

De 38-jarige arbeider en vader Sven A. wordt door het gerecht beschouwd als een zware pedofiel. Hij wordt vervolgd voor verkrachting en aanranding van de eerbaarheid met de verzwarende omstandigheid dat hij zijn jonge slachtoffers online manipuleerde met het oog op seksueel contact. En hij staat ook terecht voor cyberlokking en het bezit van kinderporno.

Morele schade

De zaak kwam aan het licht nadat de ouders van een 13-jarig meisje uit De Panne naar de politie stapten. Het meisje werd via sociale media als Facebook en Messenger benaderd door Sven A. Die deed zich op zijn eigen profiel als een minderjarige voor. Hij probeerde de aandacht van het meisje te krijgen door te vertellen dat hij zelfmoord zou plegen als ze zijn liefde niet beantwoordde. Hij won haar vertrouwen en kreeg het meisje uiteindelijk zelfs zo ver dat ze naaktfoto’s met hem uitwisselde.

Op 14 december vorig jaar overtuigde Sven A. het kind om elkaar “fysiek te ontmoeten”. Hij nam haar mee met zijn wagen en reed naar het Calmeynbos in De Panne. Daar kwam het tot seksuele handelingen. Na afloop gaf hij het meisje een halsketting met de tekst “ik hou van jou”.

Volgens het gerecht slaagde de pedofiel erin zijn slachtoffer zodanig te manipuleren dat er nadien nog een tweede afspraak zou komen. Maar omdat de ouders van het meisje merkten dat ze sinds de eerste ontmoeting ander gedrag begon te vertonen, keken ze haar dagboek in. Toen ze zagen dat hun dochtertje voor de tweede keer met een pedofiel zou afspreken, lichtten ze meteen de politie in. Die arresteerde de man op de plek waar hij met het kind zou hebben afgesproken.

Uit het onderzoek nadien bleek dat Sven A. de voorbije jaren minstens 23 andere kinderen op dezelfde manier probeerde te lokken.

Dinsdag stond de man terecht in de rechtbank van Veurne. De procureur eiste vijf jaar gevangenisstraf tegen de pedofiel. “Want laat het duidelijk zijn: een kind op deze leeftijd kan tot gelijk welke seksuele handelingen géén toestemming geven.”

Met het meisje gaat het sindsdien niet goed meer. Ze is diep ongelukkig, sluit zich op en doet zelfs aan zelfverminking. Thomas Bailleul, de advocaat van twee andere slachtoffers, vroeg de rechtbank om een deskundige aan te stellen om na te gaan hoe groot de morele schade voor de kinderen is.

De advocaat van Sven A. zei dat hij niets anders kon doen dan “nederig vergiffenis” vragen. “Al verdient mijn cliënt wel een tweede kans”, probeerde hij nog. Sven A. zelf drukte enkel zijn spijt uit en verklaarde aan de rechter dat hij bereid is om zich chemisch te laten castreren. Volgende week kent hij zijn straf.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER