Zo werd de verdachte van de moord op Sofie Muylle gevonden

© facebook

Alexandru C., de verdachte die maandag in Roemenië werd opgepakt voor de moord op Sofie Muylle (27), verbleef nog lange tijd in Knokke na de moord. Dat meldt VTM Nieuws. Een routinecontrole na een geschil met een huisbaas en enkele van zijn Facebookposts zouden hem nu echter de das omgedaan hebben.

mtm

LEES OOK. Verdachte voor moord op Sofie Muylle opgepakt in Roemenië

De 23-jarige C. verblijft begin januari samen met drie andere Roemenen in Knokke-Heist voor verbouwingswerken, aldus VTM Nieuws-reporter Faroek Özgünes. Het gaat om een opdracht in het zwart en tijdens de werken verblijven de Roemenen in studiootje dat niet geschikt is voor vier personen.

Wijkagent

Op het moment dat de huisbaas dat ontdekt, meldt hij dat meteen aan de wijkagent. Die komt ter plaatse en neemt de vier mee voor verhoor. De agent stelt vast dat de vier niet de nodige papieren hebben om in ons land te werken. “De agent heeft toen foto’s gemaakt en vingerafdrukken genomen”, aldus Özgünes.

Zondag 22 januari wordt het levenloze lichaam van Sofie Muylle, een 27-jarige vrouw uit Roeselare, gevonden onder een staketsel op het strand van Knokke. De vrouw was de avond ervoor verdwenen na een avondje uit met haar vriend. Hoewel de speurders eerst haar vriend oppakken, focust het onderzoek zich toch snel op de “man met de blauwe jas”. Een verdachte die - zo was te zien op camerabeelden - op het moment van de feiten in de buurt van het strand gespot werd.

© facebook/*

In april slagen de speurders erin om een DNA-spoor van “een man” te ontleden op de jas van het slachtoffer. Er worden vijftien verdachten opgeroepen op een DNA-staal af te geven, maar allemaal zonder resultaat.

LEES OOK (+). Waarom moest Sofie sterven? Onze redactie reconstrueerde haar laatste uren

Foto’s op Facebook

Maar als de wijkagent zich het voorval uit januari herinnert, komt het onderzoek pas echt in een stroomversnelling. Door foto’s op Facebook komen de speurders al snel op het spoor van Alexandru C. De jonge Roemeen is op meerdere profielfoto’s te zien in een blauwe jas, hij plaatst meerdere foto’s vanop het strand in Knokke en laat regelmatig weten dat hij in restaurants en bars in Knokke zit. Zelfs maanden na de moord nog. Zo plaatste hij op 28 maart nog een foto waarin hij met zijn wagen rondrijdt in de Lippenslaan.

Hij houdt ook duidelijk van dure merken, volgens zijn Facebookprofiel zou hij zelfs voor Louis Vuitton werken, al schrijft hij de naam van de beroemde modeketen wel fout. “De speurders willen echter 100 procent zeker zijn dat ze de juiste man hebben en daarom is een DNA-match nodig”, zegt Özgünes. “Daarom werd een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd met de vraag aan Roemenië om de man op te pakken.”

Volgens VTM Nieuws werd het DNA vanop de jas al vergeleken met het DNA van C. en zou er een match zijn. “Daarom werd nu de uitlevering van de man gevraagd.” Als er een akkoord over die uitlevering gevonden wordt, zal C. normaal gezien nog deze week naar ons land worden gebracht.

TIJDLIJN. Van mysterieus overlijden naar een arrestatie in Roemenië: zo verliep het onderzoek naar Sofie Muylle

© *

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen