Militair (22) vrijgesproken voor aanranding ex-vriendin in kazerne van Brasschaat

© Victoriano Moreno

De Antwerpse strafrechter heeft een 22-jarige militair vrijgesproken voor het vermeend aanranden van zijn ex-vriendin in de kazerne van Brasschaat. De beklaagde ontkende de feiten en sprak van een wraakactie. De rechtbank vond dat er minstens twijfel bestond. Het openbaar ministerie had twintig maanden cel gevorderd.

Het vermeende slachtoffer had vorige zomer na anderhalf jaar een punt gezet achter hun relatie, omdat ze hem van ontrouw verdacht. Op 5 september stemde ze ermee in om hem te ontmoeten in het park van Brasschaat, waar hij haar ten huwelijk vroeg. De vrouw wees het aanzoek af.

“Van hem”

Ze reden daarna naar de kazerne in Brasschaat, waar ze naar zijn slaapkamer gingen om te praten. Volgens het slachtoffer probeerde hij haar te kussen en had ze hem weggeduwd. Hij zou haar daarna bij de polsen gegrepen hebben en gezegd hebben dat ze “van hem” was.

Het slachtoffer werd naar eigen zeggen uitgekleed en betast aan de borsten en de geslachtsdelen. De beklaagde zou ook foto’s gemaakt hebben en zou ermee gedreigd hebben ze te verspreiden als ze niet deed wat hij wilde. Twee militairen hadden haar horen roepen en kwamen tussenbeide.

De beklaagde vertelde echter een heel ander verhaal. Hij zei dat ze elkaar gekust en gemasseerd hadden. Toen hij een bericht op zijn gsm kreeg, had ze hem opnieuw van ontrouw beschuldigd en was ze agressief geworden. Ze had ook zijn gsm afgenomen en die later aan de politie overhandigd. Er werden echter geen naaktfoto’s op teruggevonden.

Spijt van klacht

Uit tweets die ze later verstuurd had, bleek volgens de rechtbank dat ze spijt had van haar klacht en dat ze onder druk van haar ouders had gehandeld. De rechtbank oordeelde dat er minstens twijfel bestond en sprak hem vrij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen