Direct naar artikelinhoud
partytips

Geen Rock Werchter voor u? Dit zijn de partytips van De Morgen

Rockerill organiseert elke donderdag Les Apéros Industriels.Beeld Jonas Lampens

Hebt u zin om u een dubbele beenbreuk te dansen? De Morgen gidst u door het Belgische nachtleven.

1. Fortune Festival

Culturele meerwaardezoekers laten Rock Werchter links liggen en zetten koers richting Vorst. Het cultureel centrum BRASS verwelkomt met Fortune Festival een bende Brusselaars die graag tegen de stroom inzwemmen. Het weekendmenu oogt met Palmbomen II, BadGyal en Kero Kero Bonito exotisch én veelbelovend. Verwacht u aan pop in alle geuren en kleuren.

Op 1/7 en 2/7 in BRASS, Vorst. 

2. Pekfabrik

De zomervakantie loert om de hoek, en dat betekent dat de Belgische clubs aan de vooravond van een zomerslaap staan. Ook de Pekfabrik in Borgerhout sluit voor twee maanden de deuren en neemt zaterdag afscheid van het academiejaar met een knoert van een feest. En wie de Pekfabrik zo’n beetje kent, wéét dat het legendarisch zal worden.

Op 1/7 in Pekfabrik, Borgerhout. 

3. Les Apéros Industriels

Waarom Charleroi niet langer de beerput van België is, leest u hier. De Waalse industriestad brúist, en daar is de culturele ontmoetingsplek Rockerill een mooi bewijs van. Elke donderdag nodigen ze daar onder de naam Les Apéros Industriels dj’s en bands uit om uw donderdagavond op te vrolijken. Très sympa!

 Op 29/6, 6/7 en 20/7 in Rockerill, Charleroi. 

4. Warm

De weergoden kampen dan wel met een slecht humeur, maar laat dat de pret niet bederven. De mensen achter Warm palmen zaterdag het Antwerpse Harmoniepark in, met de hulp van dj’s en producers als Kong & Gratts en Pur Sang. Heupwiegen op house in de regen? Wij zeggen volmondig ja!

Op 1/7 in het Harmoniepark, Antwerpen. 

5. Floorfiller: Anja Schneider, Rodriguez Jr.

Kenners weten dat Floorfiller synoniem staat voor elektronica van hoog niveau. De Limburgse organisatie wijkt dit weekend uit naar Kompass Klub in Gent. Ze nodigen er het toonaangevende Berlijnse platenlabel Mobilee Records uit, met electrohelden Anja Schneider en Rodriguez Jr. vooraan in de vuurlinie.

Op 1/7 in Kompass Klub, Gent. 

6. Thé Dansant

Thé Dansant is een gevestigde waarde in het Belgische dagleven. Het partyconcept koppelt de gekste thema’s (prehistorie, burlesk, religie…) aan funky tech-house en exclusieve locaties. In het verleden kampeerde Thé Dansant al in de Abdij van Villers-La-Ville en een hangar in Bokrijk. Dit weekend vindt u hen aan het Koloniënpaleis van Tervuren. Het evenement is hopeloos uitverkocht, maar Ticketswap biedt misschien wel een uitweg.

Op 2/7 aan het Koloniënpaleis, Tervuren.

7. Vunzige Deuntjes

Ampere ademt techno, maar de Antwerpse club is niet vies van een experiment. Ze openen vrijdag de deuren voor de vunzigste deuntjes van het moment. Een hele nacht lang gooien acts als Yung Internet, WaxFiend en Fano de vettigste hiphop, r&b en dancehall op uw bord. Schuren zult u doen!

Op 30/6 in Ampere, Antwerpen.

8. Joris Delacroix

Café Belga is al jaren hét monument van het Brusselse Flageyplein. De bruine kroeg blaast deze week vijftien kaarsen uit, en trakteert met muziek. De Franse producer Joris Delacroix laat u van zijn specialiteit proeven: een ratatouille van melodische techno en stompende house. Laat het smaken!

Op 30/6 in Café Belga, Brussel. 

9. Thank God It's Fin de Saison

Niet alleen de Belgische clubs plannen een zomerslaap, ook het cultuurseizoen zit erop. De Vooruit in Gent viert dat met Thank God It's Fin de Saison. Ze beloven “fingerlicking good food, zwoele zomercocktails en een dansvloer waar je nooit meer vanaf wil”. Eerst zien, dan geloven.

Op 30/6 in Vooruit, Gent. 

10. Foot Juice

Het collectief Foot Juice is jarig en viert dat in stijl. Ze brengen al drie jaar de betere undergroundmuziek naar Antwerpse dansvloeren. Foot Juice is er voor wie ghettobooty, juke, footwork en ghettohouse een warm hart toedraagt. Ghettowat? Google is uw vriend.

Op 30/6 in Het Bos, Antwerpen.