Direct naar artikelinhoud

'Avatar'-sequels zullen in 3D zonder bril vertoond worden

'Avatar'-sequels zullen in 3D zonder bril vertoond worden

Filmmaker James Cameron, fervent pleitbezorger van het 3D-format, heeft zijn ambitie waargemaakt en zal de sequels van 'Avatar' vertonen in 3D zonder dat de bioscoopbezoeker daarvoor een bril moet opzetten. Op 'Avatar 2' is het nog wachten tot 2020, tegen 2023 moeten ook 3, 4 en 5 klaar zijn.

In november vorig jaar onthulde Cameron zijn plannen om het 3D-format te vernieuwen. "Alleen moet de projectie helderder kunnen en uiteindelijk denk ik dat het moet kunnen zonder bril. We komen er wel", zei hij toen.

'Avatar 2' komt er dus elf jaar na de originele prent, waardoor de sequel wat overbodig lijkt, maar de nieuwe 3D-techniek zal ongetwijfeld veel mensen naar de cinema lokken. Totnogtoe is 3D-zonder-bril enkel beschikbaar op Nintendo 3DS.

De sequels van 'Avatar' zullen Jake (Sam Worthington) en Neytiri (Zoe Saldana) en hun kinderen volgen in hun "strijd tegen de mensen". Onder meer Cliff Curtis ('Fear the Walking Dead') en Oona Chaplin ('Game of Thrones', 'Black Mirror') voegen zich bij de cast.