Direct naar artikelinhoud

Restaurant gaat failliet, nadat Genkenaar uitbater ziekenhuis in slaat

Restaurant gaat failliet, nadat Genkenaar uitbater ziekenhuis in slaat

De correctionele rechtbank van Tongeren heeft een 46-jarige Genkenaar veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur en een boete van 1.200 euro. De man had er in 2014 mee gedreigd om een Italiaans restaurant op te blazen als zijn vriendin, die hij belaagde en bedreigde, er niet meteen zou vertrekken. Hij viel ook de restauranteigenaar aan. Die belandde in het ziekenhuis en kon vier maanden niet werken. Zijn zaak ging overkop.

De man met Italiaanse roots keerde na het uitzitten van een gevangenisstraf in Duitsland voor een drugstransport in 2014 terug naar zijn vrouw in Genk. Via enkele vrienden vernam de Genkenaar dat zijn vrouw een relatie onderhield met een vriendin van haar.

Achtervolging

De man vond dat een schande en werd daar ook over aangesproken door zijn vrienden. Hij belaagde zijn vrouw en haar vriendin per telefoon en dreigde ermee hen iets aan te doen. Op 30 april 2014 kwam het tot een eerste gewelddadige aanvaring nadat zijn vrouw het appartement van haar vriendin had verlaten. Hij reed haar achterna en aan een rood licht probeerde hij haar autodeuren te openen.

Restaurant opblazen

Op 16 mei stormde hij een eerste maal het restaurant binnen waar zijn vrouw werkte en dreigde hij ermee het op te blazen met een bom of het in brand te steken als zijn vrouw niet onmiddellijk stopte met werken. Drie dagen later sloegen zijn stoppen helemaal door toen hij zijn vrouw samen met haar vriendin aantrof in het restaurant. De man ging behoorlijk te keer en sloeg de restaurantuitbater, die tussenbeide kwam, het ziekenhuis in. De man kon vier maanden lang zijn restaurant niet openen waardoor dat failliet ging en hield aan de slagen een arbeidsongeschiktheid van 11 procent over.

De Genkenaar kreeg een boete van 1.200 euro en een werkstraf van 120 uur. Aan de restaurateur, die ook in de klappen deelde, en zijn ziekenfonds moet de Genkenaar een schadevergoeding betalen van 66.942 euro vermeerderd met intresten en de gerechtskosten.