Direct naar artikelinhoud

Van Damme over zijn vertrek bij Galaxy: "Eén van de moeilijkste beslissingen in mijn leven"

Van Damme over zijn vertrek bij Galaxy: "Eén van de moeilijkste beslissingen in mijn leven"
Beeld reuters

Jelle Van Damme keert zoals verwacht terug naar de Belgische competitie. De linksvoetige verdediger verlaat Los Angeles Galaxy en zet zijn carrière verder bij promovendus Antwerp. Galaxy bevestigt het nieuws vanavond op zijn website. "Dit is één van de moeilijkste beslissingen die ik als speler en als mens heb moeten maken", zegt Van Damme.

Jelle Van Damme was sinds januari 2016 aan de slag bij Galaxy, waar hij aanvoerder was. De 31-voudige Rode Duivel keert om familiale redenen terug naar België. Met zijn ex Elke Clijsters heeft hij twee kinderen, zoon Cruz (7) en dochter Cleo (6), die hij door zijn Amerikaans voetbalavontuur amper zag. Begin augustus bevestigde Van Damme dat hij in gesprek was met Belgische clubs.

"Jelle kwam naar ons toe en vroeg om te kunnen terugkeren naar België om dichter bij zijn kinderen te zijn", legt de algemeen manager van Galaxy, Pete Vagenas, uit. "We hebben nauw samengewerkt met Jelle en Antwerp opdat we deze transfer voor Jelle en zijn familie mogelijk zouden kunnen maken. We wensen hem veel succes."

Van Damme heeft in België een verleden bij Germinal Beerschot, Anderlecht en Standard. Hij droeg ook het shirt van Ajax, Southampton, Werder Bremen en Wolverhampton. Bij Antwerp ligt voor Van Damme een contract voor twee seizoenen klaar. De Great Old betaalt voor de transfer 235.000 dollar (200.000 euro) aan LA Galaxy.

Van Damme reageert zelf ook in een bericht op Instagram. "Dit is één van de moeilijkste beslissingen die ik als speler en als mens heb moeten maken. Mijn familie is het belangrijkste in mijn leven en na twee jaar van huis weg te zijn, heb ik beslist naar België terug te keren zodat ik bij mijn prachtige kinderen kan zijn. Ik ga naar huis om bij mijn familie te zijn, maar tegelijk verlaat ik de familie die ik hier heb gemaakt in LA. Ik heb graag gespeeld voor jullie fans, en deze grote club. Ik ben graag jullie kapitein geweest en draag jullie in mijn hart."