Direct naar artikelinhoud
Pukkelpop

Deze jongeren schitteren op de culinaire mainstage

Op Pukkelpop kan je zowel op als naast het podium jong talent ontdekken. Zo verwennen leerlingen van Hotelschool Hasselt de festivalgangers voor het tweede jaar op rij in hun pop-uprestaurant Cookpit, met zicht op het hoofdpodium. ‘Ik word er blij van als ik mensen smakelijk zie eten.’ 

en

Op het menu in Cookpit staat food sharing: geen volwaardige gerechten, maar gerechtjes die in porties, bereiding en smaken gemaakt zijn om met je gezelschap te delen. De tapas variëren van risotto met mosselen tot quinoa met makreel.

De leerlingen die in het restaurant meedraaien, hebben stuk voor stuk de ambitie om zelf ooit een eigen zaak uit de grond te stampen en beschouwen de uitdagingen van een tijdelijk restaurant als een voorbereiding op het echte werk later.

Voor de leerkrachten is het restaurant een mooi visitekaartje: met Cookpit tonen ze dat de horecaopleidingen nog steeds kunnen rekenen op jongeren die nog altijd liever een restaurant runnen dan de dansbeentjes uit te strekken. 

Leerlingen van Hotelschool Hasselt koken op PukkelpopBeeld Tom Christiaens