Direct naar artikelinhoud
Peanuts

Charlie Brown rouwt om overleden buurmeisje

Charlie Brown rouwt om overleden buurmeisje

Het buurmeisje van Charlie Brown, the Little Red-Haired Girl, is overleden. Op dat meisje was de hoofdfiguur uit de stripreeks van Charles Schultz razend verliefd. Aangezien stripfiguren nooit sterven, geldt het overlijden de dame waarop Schultz zich baseerde. Dat was een zekere Donna Mae Wold-Johnson, wier kaarsje begin deze maand reeds werd uitgeblazen. Zij werd 87 en overleed nabij Minneapolis aan diabetes en een hartaanval, zo is de krant Star Tribune met enige vertraging te weten gekomen.

Schultz en Johnson hebben elkaar jarenlang herhaaldelijk ontmoet. De geestelijke vader van het hondje Snoopy vroeg haar zelfs ten huwelijk, maar zij weigerde. De echte naam van het "kleine roodharige meisje" werd pas in 1989 onthuld, in een biografie, met toestemming van de tekenaar geschreven door Rheta Grimsley Jhonson.

Het kleine buurmeisje maakte het voor Schultz mogelijk de verlegenheid van de eeuwige underdog Charlie Brown dik in de verf te zetten. In de talloze strips kwam zij zelden voor; in de vele tekenfilms, waaronder het recente 'The Peanuts Movie' (2015) daarentegen wel.