Politie kan vandaal (56) vatten die 31 banden plat stak

© tlg

De politie heeft de vandaal die de banden van tien wagens op en rond de parking van het AZ Sint-Lucas in Brugge plat stak gevat. Camerabeelden en getuigenverklaringen brachten de vijftiger in nauwe schoentjes. De man kampt met een alcoholprobleem.

tlg

De werknemers van het AZ Sint-Lucas in Assebroek kunnen opgelucht ademhalen. De vandaal die vorige week enkele nachten op rij toesloeg, is gevat. De Brugse politie kon de man na enkele dagen intensief speurwerk identificeren. Het gaat om een 56-jarige man. Hij woont in de buurt van het ziekenhuis en kampt met een alcoholprobleem.

In totaal kreeg de politie tien verschillende aangiftes binnen. De vandaal had de banden van tien wagens op en rond de parking en de parkeertoren van het AZ Sint-Lucas plat gestoken. In totaal doorprikte hij op die manier maar liefst 31 banden. De meeste slachtoffers waren werknemers van het ziekenhuis van wie de auto in de parkeertoren geparkeerd stond.

Begonnen als wraak

De laatste feiten dateren van vorige week zondagnacht. Sindsdien hield de vandaal zich echter gedeisd. Maar de camerabeelden leidden de speurders uiteindelijk toch naar hem. “Door de camerabeelden en getuigenverklaringen”, zegt de woordvoerder van de Brugse politie. “Het onderzoek bracht de man al snel in nauwe schoentjes. Wij hebben hem gistermiddag (maandagmiddag, nvdr.) opgepakt voor een verhoor. Hij heeft de feiten dan ook bekend.”

Een logische verklaring voor de vandalenstreek is er niet echt. Wel kreeg de buurtbewoner het een tijdje geleden aan de stok met een werknemer van het ziekenhuis. Als wraak stak hij dan de banden van zijn wagen als eerste plat met een priem. Dat werktuig werd bij hem thuis aangetroffen. Maar waarom hij daarna ook andere wagens ging viseren blijft onduidelijk.

De politie zal nu alle slachtoffers aanschrijven. “Met de vraag om een bestek in te dienen”, klinkt het. “Na verhoor mocht de dader beschikken. Hij zal zich later nog voor de rechtbank moeten verantwoorden. Maar het belangrijkste is nu dat alle slachtoffers vergoed kunnen worden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen