Familie dodelijke slachtoffers verontwaardigd over beroep doodrijder: “Wonde wordt opnieuw opengereten”

© lds

© lds

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dat de doodrijder van Johanna Van Damme uit Maldegem en dochtertje Axelle beroep aantekent tegen zijn straf, betekent een zware klap voor de familie die gisteren het drama herdacht op een herdenking in Aalst. “Verschrikkelijk laf, er zijn geen woorden voor.”

LEEN DE SMEDT

De dader, Cédric C. (21) uit Haaltert, was onder invloed van alcohol en drugs en pleegde vluchtmisdrijf. Hij kreeg vijf jaar cel waarvan achttien met uitstel en twee jaar cel voor het vluchtmisdrijf. C. kreeg vijf jaar rijverbod opgelegd en is verplicht om verschillende testen te doorstaan vooraleer hij weer achter het stuur mag zitten. Maar hij gaat in beroep tegen zijn vonnis. In november wordt het hele proces overgedaan.

“Een negatie van alles wat met verantwoordelijkheid te maken heeft”, zegt Dirk Van Damme , vader van Johanna, met tranen in de ogen. “Een recidivist die in zijn egoïstische levenswandel bleef voortdoen met drugs, drank, auto's en straatracen.”

“Dat de dader in beroep gaat, rijt een wonde open die al amper te genezen viel”, aldus Soetkin Geerinck, de mama van Johanna.

“Het was al zo zwaar, dit kruipt echt in de kleren”, aldus Frank Van Achter en Marilyn Nollet, de ouders van Axelles papa Bjorn Van Achter uit Knokke-Heist.

Mensen uit de buurt kwamen gisteravond samen om kaartjes af te geven, een kaarsje te zetten en hun steun te betuigen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen