© dvh

Penningmeester kerkfabriek verdwijnt met 400.000 euro

Waar is de “brave” penningmeester van de kerkfabriek naartoe met ruim 400.000 euro in zijn zakken? Die vraag houdt het Oost-Vlaamse Kaprijke al een tijdje in de ban. Eerst discreet, nu openlijk.

phu, etk, wdb

Van de opbrengst van gronden over de intrest op de spaarboekjes, tot het geld van de kaarsjes in de kerk: alles is weg. En met het geld, de penningmeester. “Hij heeft iedereen meesterlijk aan het lijntje gehouden”, zegt burgemeester Filip Gijssels (Samen). Maandagavond werd het myste­rieus verdwijnen van de gigantische geldsommen op een speciale gemeenteraad besproken, nadat het was mislukt om de zaak in alle discretie op te lossen.

Doos vol paperassen

Voor een eerdere speciale spoedvergadering over zijn “slordige” boekhouding stuurde de penningmeester een sms met de melding dat hij ermee stopt en niet naar de vergadering komt. Een dag later had hij een kartonnen doos vol paperassen voor de deur van de pastoor gedropt. Het verdwenen geld zat er niet in.

Sinds die dag, 22 april, lijkt Wil­liam V.H. (50), met de noorderzon verdwenen. Ook gisteren nam hij zijn telefoon niet op. “In Kaprijke hebben we hem niet meer gezien. Dat is verontrustend”, zegt burgemeester Filip Gijssels, want er is een gat van 400.000 euro in de jaarrekeningen van de kerkfabriek Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart in amper 2,5 jaar gecreëerd.

V.H. zou ook een echtscheiding achter de rug hebben en het vakantiecentrum dat hij bezat in allerijl hebben verkocht. Het is onduidelijk wat er met het geld is gebeurd. V.H. hield er geen luxeleven op na.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER