Politie verplicht moslima om boerkini uit te trekken op strand in Nice

Vier agenten in het Franse Nice eisten van een moslima op het strand dat ze haar boerkini zou uitdoen. De vrouw zou ook meteen een boete gekregen hebben. Sinds het verbod op de boerkini werden in Frankrijk al meerdere boetes uitgeschreven, maar de kritiek blijft niet uit.

nkdr

De kritiek op het Franse boerkiniverbod blijft aanhouden nadat op foto’s te zien is dat vier agenten een volledig geklede moslima vragen haar boerkini uit te trekken, ook al lijkt wat de vrouw draagt niet bepaald op een boerkini. De agenten lijken ook meteen een boete uitgeschreven te hebben. Verschillende Franse steden hebben dergelijke boetes ingevoerd om het dragen van een boerkini te bestraffen.

Gisteren werd ook een jonge moeder in het bijzijn van haar kinderen beboet voor het dragen van een sjaal op het hoofd. Drie agenten richtten pepperspray op het gezicht van de 34-jarige moslima en zeiden dat ze een nieuwe regel brak die zwemkostuums verbiedt die het hele lichaam bedekken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De vrouw zei achteraf dat de racistische agenten haar enkel wilden vernederen tegenover haar kinderen en familieleden, terwijl ze zelfs geen boerkini droeg op dat moment.

Het zijn maar enkele incidenten aan de Zuid-Franse kust. Eerder dook ook al een video op waarin duidelijk te zien is dat een agent staat te wachten tot moslima’s het water uit komen om hen mogelijk te beboeten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER