© Instagram

Facebook krijgt de volle laag van plus-sizemodel

Het Amerikaanse plus-sizemodel Tess Holliday (31) is wereldberoemd omdat ze dames met een maatje stimuleert om zich goed te voelen in hun vel. Onlangs kreeg ze echter te maken met een haatreactie op Facebook en nu vliegt ze uit tegen het sociale netwerk omdat het niets deed om haar te helpen.

vwh

“Jij bent de reden waarom er steeds meer mensen anorexia hebben. Ze zien jou en ze willen absoluut niet zoals jou worden. Het is raar om te denken dat je snel zal sterven omdat je lichaam het vroeg of laat zal begeven door een hart- en vaatziekte, diabetes of kanker”, schreef de hater aan het adres van Holliday op Facebook. “Trouwens, heeft een kraan je naar het Verengigd Koninkrijk verplaatst? Of ging je met een privévliegtuig, want er ik zie je niet passen in een gewoon vliegtuig”, voegde de gebruiker er nog aan toe.

Holliday las de snedige opmerkingen uiteraard zelf en reageerde er koeltjes op. “Vertel me alstublieft meer”, reageerde ze. “Ik heb niets kwetsend gezegd. Zij waren gemeen. Ik heb zelfs geen schunnige taal gebruikt”, aldus de vrouw in een interview met lifestyleblad Allure. Ze verloor echter haar cool toen ze merkte dat Facebook haar account had geblokkeerd omdat ze zogezegd beledigende inhoud had gepost.

“Ik werd gepest en toen blokkeerde Facebook mijn account zonder een reden op te geven. De site censureert constant volslanke lichamen en nu dit?”, zei Holliday verontwaardigd. “Ik had geen toegang tot mijn profiel en ik kon niets posten op mijn professionele pagina. Dit alles omdat iemand me pestte?” De vrouw haalde dan maar via Twitter uit naar Facebook en twee uur nadien was haar account gedeblokkeerd .

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Een woordvoerder van Facebook zegt aan Allure dat het om een misvatting ging. “Ons team verwerkt miljoenen afbeeldingen per week en soms gebeuren er fouten. Zodra we in staat zijn om zaak per zaak te onderzoeken, kunnen we de inhoud herstellen. We willen ons heel erg verontschuldigen voor deze fouten”, klinkt het.

De excuses maken weinig indruk op Holliday, want het is niet de eerste keer dat ze een negatieve ervaring had met de sociale netwerksite. Toen het plus-sizemodel zwanger was, plaatste foto’s van zichzelf in bikini op haar profiel. De site claimde dat de content aanstootgevend was voor gebruikers en haalde de beelden offline. Holliday vloog toen ook uit en niet veel later bood het bedrijf zijn verontschuldigingen aan. “Facebook zei dat het een ongelukje was, maar ik denk niet dat het toeval was. Daar werkt iemand met een afkeer voor zwaardere mensen. Dus: toen iemand mijn foto’s rapporteerde, waren ze snel om die te verwijderen”, aldus de vrouw. “Wat als dit was gebeurd met iemand die emotioneel niet zo sterk is als ik? De site heeft de kracht om het goede voorbeeld te geven, maar doet niets.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer