© Shutterstock

Zwembad is passé, dit zijn de nieuwe statussymbolen

Een zwembad in de tuin, gepersonaliseerde nummerplaten, ... volgens een Britse enquête wijzen deze statussymbolen eerder op slechte smaak dan op echte rijkdom. Wat dan wel op een smaakvolle manier aantoont dat je wat poen hebt? Een privéchef bijvoorbeeld, of een oldtimer op de oprit.

flb

Net zoals alles in het leven, komen en gaan ook de statussymbolen. Sommige van die symbolen die een paar jaar geleden nog trendy waren, worden volgens een Britse enquête van kinderopvangbureau Rainbow Au Pairs nu zelfs als ronduit smakeloos gezien. Wie dezer dagen een jacuzzi in de tuin wil zetten om daarmee de buren de loef af te steken, denkt er beter nog een tweede keer over na. Op één van de meest smakeloze symbolen staat de persoonlijke nummerplaat, gevolgd door die jacuzzi, een flashy sportwagen, designerhorloge, grote tv, zwembad, gouden badkamerkranen, jacht, een pony en de bontjas.

Wie het liever iets smaakvoller aanpakt, gaat best in deze volgorde voor een tweede verblijf, privéchef of kok-aan-huis, oldtimer, au pair, tuinman, subtiele designerkleren, poetsvrouw, tennisbaan, organisch eten en een Aga-fornuis. Geen kaviaar en champagne dus, maar wel zelf thuis bewust koken of voor je laten koken. Ook de sportwagen mag dus de garage in en ingeruild worden voor een leuke oldtimer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer