Chauffeur zonder rijbewijs vervoert gezin van zeven (en niemand draagt een gordel)

© Photo News

Een gezin van zeven uit de buurt van het Waalse Geldenaken houdt wellicht geen prettige herinneringen over aan een bezoek aan het provinciedomein De Halve Maan in Diest. Omdat niemand van het gezin een gordel droeg en de bestuurder geen rijbewijs had, moesten ze hun wagen achterlaten en met de trein naar huis. Toen het gezin dat te horen kreeg, sloegen de stoppen door.

stl

De wagen werd dinsdag door een patrouille opgemerkt in de Commissaris Neyskenslaan in Diest. In de auto zaten een man en een vrouw van 39 jaar en vijf kinderen van respectievelijk 16, 9, 8, 7 en 6 jaar. De inspecteurs merkten op dat op de passagierszetel een vrouw zat met twee kinderen op de schoot. In de wagen zaten nog drie kinderen. Niemand van hen droeg een veiligheidsgordel. Ter hoogte van de Karel Alenlaan werd de bestuurder tegengehouden. Bleek dat hij aan het leren rijden was zonder voorlopig rijbewijs en dat de vrouw op de passagierszetel de eigenaar van de wagen was.

Drie ploegen

Toen de man en de vrouw te horen kregen dat de wagen uit het verkeer gehaald zou worden, kwam het tot heel wat geduw, getrek en harde woorden met de politie. Toen de zestienjarige jongen zich mengde in de debatten, moesten de politieagenten er zelfs een collega bijhalen om hem onder controle te krijgen. In totaal waren er drie politieploegen nodig om de gemoederen te bedaren. Een buurmeisje ontfermde zich inmiddels over de kleinste kinderen.

In het politiekantoor stelde de politie de nodige processen-verbaal op en daarna werd gezin werd naar het station van Diest gebracht voor een veilige terugreis. Het voertuig werd voor onbepaalde tijd in beslag genomen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen