© JHS

© JHS

© JHS

© JHS

© JHS

1 / 5
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Met deze wereldrecordpoging pakt het Antwerpse tennistornooi uit

In oktober staat Antwerpen twee weken in het teken van tennis met het ATP-tornooi European Open. Om deze sportieve hoogdagen extra in de verf te zetten, pakt de organisatie uit met een wereldrecordpoging op het Astridplein.

kdb, doro

Tennisser Maxime Braeckman (31), die een aantal jaren ex-proftennisser Xavier Malisse begeleidde, zal op 8 oktober voor het wereldrecord ‘achtereenvolgende tennismatchen’ gaan. Op het Koningin Astridplein zal Braeckman minstens 37 matchen enkelspel na elkaar moeten spelen om het huidige record van de Brit Mike Mitchell te breken.

Braeckman zal het opnemen tegen sponsors van het evenement, jonge talenten van de Kim Clijsters Academy en bekende figuren als Kim Gevaert en Guga Baúl. Ambassadrice Clijsters steunt het project, maar zal vanwege haar zwangerschap zelf niet kunnen spelen. De organisatie hoopt in totaal minstens 25.000 euro in te zamelen voor de renovatie van een Bulgaars sportterrein van SOS Kinderdorpen. Wie een schenking wil doen, vindt de nodige informatie op www.europeanopen.be.

Braeckman zal amper vijf minuten per uur mogen rusten, al mag hij die tijd ook opsparen. “Het wordt een enorme fysieke én mentale uitdaging”, zegt hij. “Ik zal me goed moeten voorbereiden, ook op het vlak van voeding, om het zo lang mogelijk vol te houden.” Hoe lang hij over het record doet en hoeveel van de wedstrijden hij wint, is niet van belang.

Oefencourt

Tussen 17 en 23 oktober wordt in de Lotto Arena het nieuwe ATP-tennistornooi European Open georganiseerd en naar aanleiding daarvan komt er op Astridplein voor het Centraal station een oefencourt.

De tent over het oefencourt zal volledig uitgerust zijn met transparante wanden, waardoor tennisfans en voorbijgangers mee genieten van het spektakel.

Voorlopig hebben al enkele toppers hun aanwezigheid op het nieuwe ATP-tennistornooi bevestigd. Het gaat om de Spanjaard David Ferrer (ATP-12), de Fransman Richard Gasquet (ATP-15) en onze Belgische tennishoop David Goffin (ATP-13).

Bekijk meer video's op www.atv.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis