Is dit de traagste ontsnappingspoging ooit? Schildpad Abby al weken verdwenen, maar nog steeds in de buurt

© rr

In en rond Halle-Booienhoven bij het Vlaams-Brabantse Zoutleeuw, circuleert een opmerkelijk opsporingsbericht. Haar baasjes zijn er op zoek naar Abby, een zevenjarige landschildpad die al sinds 28 augustus verdwenen is.

stl

28 augustus? Dat is inderdaad al meer dan twee weken geleden. En toch denkt Ann Delbouille, het baasje van Abby, dat er nog steeds hoop is. “Omdat Abby zelf onmogelijk kon ontsnappen uit de afgesloten tuin waar ze in de zomer verblijft, gingen we ervan uit dat een vos of een ander dier onze schildpad had gegrepen en dat het gedaan was met haar”, zegt Ann. “Dat was tot een buurvrouw enkele dagen geleden vertelde dat ze Abby nog recentelijk gezien had.”

Snelle dieren

En daarom trokken Ann en haar gezin er woensdag op uit om flyers te verspreiden. “We leven in hoop want we zijn echt wel gehecht aan onze schildpad. Abby is al zes jaar bij ons en was er al toen ze amper 5 centimeter groot was. Nu is ze er bijna 20.”

Schildpadden staan niet meteen te boek als snelle dieren. Ver kan Abby niet zijn, zou je denken. “Ons huis ligt vlakbij een drukke steenweg. Stel dat iemand ze heeft gevonden langs de weg en heeft meegenomen, dan kan ze in Sint-Truiden of verder zijn. Bovendien: onderschat een schildpad niet. Ze kan zeker enkele kilometers per dag aan”, zegt Ann.

© rr

INFO

Alle informatie over Abby de landschildpad is welkom via het nummer 0496-23.76.01

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen