© TOM GOYVAERTS

Topscorer Oosterzonen verkast naar Beerschot Wilrijk: “Dit getuigt niet van veel respect”

Een week voor de start van de competitie komt Oosterzonen in zwaar weer terecht. Nadat Beerschot Fessou Placca al in Oosterwijk was komen wegplukken, is het nu ook aan de haal gegaan met topscorer Simon Vermeiren.

Erwin Vandenbergh

Consternatie alom in Oosterwijk. Simon Vermeiren verscheen maandag op training zonder sporttas. Hij kwam vertellen dat hij naar Antwerpen reed om een contract te ondertekenen bij Beerschot-Wilrijk. De aanwezigen keken elkaar vol ongeloof aan. “Dit is een mokerslag van jewelste”, zegt voorzitter Stefan Van Lommel.

“Ik kan enerzijds begrip opbrengen voor de kans die Vermeiren nu wil grijpen, maar anderzijds ben ik toch ontgoocheld. Hij had zijn woord gegeven en in de groep was hij altijd de man die hamerde op het groepsgevoel. Die groep laat hij nu wel in de steek.”

Nu Beerschot-Wilrijk aan de haal is met de goudhaantjes Placca en Vermeiren is de aanvalsmachine van Oosterzonen helemaal ontmanteld. Het duo nam vorig seizoen het leeuwendeel van de doelpunten voor zijn rekening. Versterking lijkt nu wel noodzakelijk. “We hebben altijd goede banden onderhouden met Beerschot-Wilrijk. De overgang van Placca is vlekkeloos verlopen, met respect voor alle partijen. Maar de werkwijze die nu gehanteerd wordt, zint mij niet. We gaan nu vooral niet panikeren en geen overhaaste beslissingen nemen. Er staat jong talent te rijpen en die jongens moeten nu vol voor hun kans gaan. Op termijn kunnen we zien of er zich nog opportuniteiten aandienen. Maar financieel gezien moeten we zien wat we doen.”

“Droom staat voor de deur”

“Ik ben de club Oosterzonen enorm dankbaar voor wat het me gegeven heeft”, vertelt Simon Vermeiren. “Ik hoop dat ik hen met mijn prestaties van vorig seizoen ook iets heb teruggegeven. Maar plots staat die droom voor mijn deur en die wil ik niet laten schieten. Ik heb een groot hart voor Oosterzonen en hoop dat dit wederzijds is. Misschien had dit op een andere manier moeten lopen, maar het is nu eenmaal zo”, besluit de nieuwe spits van het Kiel.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners