© IMAGEGLOBE

Zeven jaar cel voor Limburgse leiders van grote cannabisbende

De correctionele rechtbank in Turnhout heeft woensdag de twee leiders van een 26-koppige drugsbende veroordeeld tot een gevangenisstraf van zeven jaar. Jean-Marie V.M. (48) uit Lommel en Bjorn V.B. (37) uit Genk moeten ook boetes van respectievelijk 30.000 euro en 45.000 euro betalen.

De drugsbende baatte zeven cannabisplantages uit in Mol, Balen, Lommel, Hamont-Achel, Waarschoot, Nevele en Oudenaarde. In juni vorig jaar kon de bende worden opgerold nadat netbeheerder Eandis een abnormaal hoog elektriciteitsverbruik had vastgesteld aan een boerderij in Balen. Er bleek een cannabisplantage te zijn ondergebracht in een stal die aan Jean-Marie V.M. werd verhuurd.

Motorcross

Spilfiguur Jean-Marie V.M. leidde jarenlang een motorcrossteam. Met Nick T. schakelde hij ook één van zijn beste motorcrossers in bij de uitbating van de plantages. De motorcrosser krijgt een gevangenisstraf van 4 jaar met uitstel en een boete van 15.000 euro.

De meeste overige bendeleden zijn veroordeeld tot straffen tussen 12 maanden met uitstel en 4 jaar effectief. Vier bendeleden krijgen een werkstraf van 240 of 300 uur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer