Tim Wellens heeft topvorm te pakken

door
Belga
Leestijd 2 min.

Tim Wellens heeft bij zijn tweede deelname aan de GP van Wallonië meteen de bloemen beet. "Ik had superbenen. Hier ben ik heel tevreden mee", zei de renner van Lotto Soudal. In de GP Montréal miste Tim Wellens de juiste slag. Hij probeerde wel op het eind de sprong te maken naar de koplopers en gaf toen met een indrukwekkende demarrage aan dat het met de vorm wel goed zat. "Ik voelde me toen goed en ook vandaag bleek dat het geval. Alleen kon ik het jammer genoeg niet tonen in Canada, nu is me dat wel gelukt."

Wellens rondde het teamwerk perfect af. "In Canada waren we met drie kopmannen en dat is niet altijd gemakkelijk", legde hij uit. "Ook nu waren we met verschillende jongens in vorm. Daarom heb ik vanmorgen aangegeven dat ik me super voelde, kopman wilde zijn en dat we de koers hard moesten maken. Dat heeft de ploeg ook gedaan. Ik moet Tiesj Benoot en Tony Gallopin bedanken omdat ze de koers lam legden achter mij. Tevens wil ik mijn andere ploegmaten, ook de stagiairs, bedanken dat ze mee de wedstrijd hebben gecontroleerd. De koers was dankzij ons hard en de anderen hebben zich opgeofferd voor mij. Daar moet ik hen dankbaar voor zijn. Op het eind kon ik versnellen en geraakte ik weg omdat de anderen moe waren. Het is mooi dat ik het hier kan afronden, op drie kilometer van de finish kreeg ik al felicitaties van de ploegleider. Dat is wel plezant en ik kon op de Citadel al een beetje genieten."

Op amper elf dagen van het WK etaleert Wellens dus zijn topvorm en dat in een WK-selectie waarin hij geen kopman is. "Ik heb de bondscoach enkele weken geleden al laten weten dat ik me uitstekend voel. Ik heb zwaar getraind in het vooruitzicht van dit WK, vaak achter de motor en tochten van 270 kilometer (de wegrit op het WK is 267,5 km lang). Vandaar mijn superbenen en ik wil die houden tot op het WK."

bron: Belga