Brugse radiozender binnenkort zelfs te beluisteren tot in Hasselt, maar aan de naam verandert er niets

© ktb

De Vrije Brugse Radio-Omroep weerklinkt binnenkort tot in huiskamers in Limburg. De zender kreeg een erkenning van Vlaanderen en gaat vanaf volgend jaar in alle Vlaamse steden in de ether. “Dit is fantastisch”, klinkt het.

Koen Theuns

De Nederlandstalige muziek die vanuit Ter Beurze in hartje Brugge wordt uitgezonden, is vanaf volgend jaar te beluisteren in zowat zestig procent van de Vlaamse huiskamers. Het gevolg van de hervorming van het Vlaamse radiolandschap, waarbij Vlaams minister Sven Gatz (Open VLD) nog vier erkenningen voor commerciële radiozenders te verdelen had. Door de erkenning mag VBRO vanaf 2018 in alle Vlaamse centrumsteden uitzenden.

Fantastisch nieuws vindt men bij VBRO, dat in 1981 werd opgericht als lokale radio en sinds jaren te beluisteren is in West-Vlaanderen en een deel van Oost-Vlaanderen. “Hier zijn we uiteraard ongelooflijk blij mee”, zegt Frederik Thomas. “Door de hervorming moesten we kiezen: terugvallen op de Brugse regio of uitbreiden. Het was dus krimpen of groeien, en gelukkig is het dat laatste geworden.”

Naam veranderen?

De radiozender kreeg de erkenning niet zomaar. Voor de vier erkenningen, hadden tien radiozenders zich kandidaat gesteld. VBRO kon samen met S-Radio, Hit en Stadsradio Vlaanderen het beste dossier voorleggen. Hoewel de Vrije Brugse Radio Omroep nu voor een veel groter publiek zal uitzenden, zal er aan het concept niets veranderen. “Onze luisteraars zullen nog altijd hun vertrouwde geluid te horen krijgen: het Nederlandstalige en vooral het Vlaamse lied.” Wel zal de zender nu een pak meer lokale adverteerders kunnen aanspreken. “Of we de naam Brugse Radio-Omroep zullen veranderen? Dat is even ter sprake gekomen, maar we hebben ervoor gekozen om de naam te bewaren. Bovendien vermelden we de naam nauwelijks voluit, maar bijna altijd in zijn afgekorte vorm: VBRO.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen