Erik Van Looy in voor hem ongewone rol: “De eerste keer dat ik met een pistool in mijn handen stond”

© idh

© idh

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

De grote Alzheimer-actie die Joggingclub Oetingen op het getouw zette, werd zaterdag afgerond met ruim 14.000 euro op de teller. Zo'n vijfhonderd lopers namen deel aan de marathon waarvan filmregisseur Erik Van Looy het startschot kwam geven.

Ingrid Depraetere

Om de vijftiende verjaardag te vieren, wilde Joggingclub Oetingen iets speciaals doen. De voorbije weken werd geld ingezameld voor de Stichting Alzheimer Onderzoek, met als apotheose afgelopen zaterdag een marathon tegen Alzheimer.

“We kregen negentig teams aan de start, die in een estafette de 42 kilometer liepen. Zo kregen we bijna vijfhonderd lopers aan de start”, zegt voorzitter Tom Amijs. Daarnaast waren er ook kinderlopen en een G-run. Het hele Kerkplein werd herschapen in een Run to Remember Again-feestdorp, met sportieve animatie en drank- en eetstandjes waar ook andere verenigingen uit Oetingen hun duit in het zakje deden. Zo werd de Run to Remember Again-marathon een echt dorpsfeest.

Snel last van blessures

Filmregisseur Erik Van Looy gaf het startschot voor de marathon. Daarvoor had Roger Ghyssels gezorgd. Hij is lid van Joggingclub Oetingen en studiemeester op de filmschool Rits in Brussel. “Ik ken Roger heel goed want ik zat vroeger zelf op het Rits”, vertelt Van Looy. “Ik heb dus meteen ja gezegd. Er is natuurlijk ook de link met de film De zaak Alzheimer. Zelf ben ik niet echt een loper. Ik lijk een beetje op Vincent Kompany. Ik heb snel last van blessures. Pas op, zo'n startschot geven, moet je niet onderschatten. Het was de eerste keer dat ik met een pistool in mijn handen stond.”

Na de marathon kon Joggingclub Oetingen al een voorlopige cheque van 10.000 euro overhandigen aan de Stichting Alzheimer Onderzoek. “Maar dat bedrag wordt zeker nog aangedikt tot ruim 14.000 euro. We moeten eerst nog wat afrekeningen maken om het exacte bedrag te kennen en we kregen zaterdag nog een cheque van 2.500 euro van de mensen die vorige maand in Oetingen het wereldrecord barbecueën op hun naam schreven”, zegt Tom Amijs.

Nu al staat vast dat er op 5 mei in het Pajottenland een nieuwe happening komt ten voordele van het Alzheimer-onderzoek. Dat wordt een fietsdag met start en aankomst op het domein Steenhout in Vollezele.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen