Proefproject waarbij bestuurders geld krijgen om spits te mijden krijgt vervolg: “Mensen belonen werkt echt”

De Antwerpse spits vermijden met de wagen? Het gebeurde de voorbije twee weken al bijna 1.000 keer. Het project ‘spitsmijden’ blijkt een succes en wordt nu met zes maanden verlengd, schrijft Gazet van Antwerpen maandag. “Mensen belonen werkt echt.”

Werknemers die in Antwerpen wonen en/of werken en die normaal gezien tijdens de spitsuren door de werfzone rond de Leien rijden, kunnen sinds 1 september een beloning krijgen als ze de spits vermijden. Dat kan door vroeger of later te vertrekken, door het openbaar vervoer of de fiets te nemen of thuis te werken.

Per vijf ‘spitsmijdingen’ krijgen ze een waardebon van 7 euro, te besteden in een Antwerpse winkel. Vanaf vijftien spitsmijdingen krijgen ze een lunch ter waarde van 25 euro in een Antwerps restaurant. Al 515 werknemers van 142 bedrijven schreven zich in. “Samen al 928 keer de spits vermeden”, vertelt Koen Van De Putte van Olympus Mobility dat het project beheert voor de stad Antwerpen. “Door het succes wordt de actie verlengd tot eind maart 2018.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen