320 plaatsen na één minuut al volzet: waarom iedereen dit bedrijf binnen twee weken wil bezoeken

© Voka Open Bedrijvendag

Slechts één minuut. Meer tijd was er niet nodig om alle 320 plaatsen te verpatsen voor een bezoek aan de controletoren van luchtverkeersleider Belgocontrol in het kader van Voka Open Bedrijvendag. “Een absoluut record”, klink het bij projectmanager Hannelore De Craene.

Jeroen De Bodt

Luchtverkeersleider Belgocontrol zet al voor het derde jaar op rij zijn deuren open voor het grote publiek tijdens de Voka Open Bedrijvendag. Ook dit jaar krijgen de bezoekers op 1 oktober een unieke kans om de controletoren te bezoeken. Al gaat het wel om een beperkt aantal plaatsen. “320 om precies te zijn”, zegt Hannelore De Craene, projectmanager bij Voka Open Bedrijvendag. “Daarom werken we met voorinschrijvingen. Wie de toren wil bezoeken, moest zich maandag om 10 uur registreren op de site van Voka Open Bedrijvendag.”

Indrukwekkend verhaal

Maar dan voltrok er zich plots een opmerkelijk fenomeen. “Amper één minuut nadat de registratie gestart was, waren alle plaatsen volzet. Een record tegenover vorig jaar, en toen waren de plaatsen ook al snel weg.” Dat terwijl er amper reclame wordt gemaakt voor het bezoek aan de toren. Waarom het dan zo populair is? “Er wordt - in vergelijking met de traditionele toppers - natuurlijk een zeer indrukwekkend verhaal verteld. Je hebt er ook een uniek zicht op de vliegtuigen die opstijgen en landen”, zegt De Craene.

Ook Dominique Dehaene, woordvoerder van Belgocontrol, ziet een logische verklaring. “De luchtvaart is een sector die sowieso al veel interesse opwekt. Maar wie dan een sterk beveiligde site uitzonderlijk eens kan bezoeken, wil daar graag bij zijn. En we zien de vraag voor het derde jaar op rij steeds groter worden”, klinkt het.

Naast de toren van Belgocontrol konden mensen zich ook inschrijven voor een bezoek aan het luchtverkeersleidingscentrum CANAC 2. “Maar ook daar waren alle 800 beschikbare plaatsen in amper twee minuten volzet”, weet De Craene.

Voorlopig is geen enkel ander bedrijf tijdens de Voka Open Bedrijvendag zo razend populair dan Belgocontrol. “Ook bij andere bedrijven, zoals DEME en Cellmade werken we met voorinschrijvingen. Maar daar loopt het minder hard storm”, klinkt het nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen