En plots kan je niet meer skaten maar moet je bootje varen

© if

Het nieuwe skatepark blijft regelmatig onder water staan. Het diepste deel van de piste staat bij regenweer telkens blank. Skaters vonden er afgelopen weekend dan ook niets beter op dan bootje te varen op de piste, aangezien skaten in een plas water niet lukt.

kvo

Gemeenteraadslid Xavier Wyckhuyse (Open VLD) kaart het probleem nogmaals aan, in de hoop dat er een definitieve oplossing komt. “Misschien kunnen we er in de winter ook schaatsen of schansspringen”, klinkt het.

Een oplossing kwam er zogezegd een paar weken geleden al, toen de aannemer, op vraag van de stad, een grotere afvoer en betere waterdoorlatende doeken en keien aan legde. Ook al is het probleem daarmee nog niet weg, toch komen er geen andere maatregelen. “De ondergrond is gewoon niet de beste, gezien de locatie van de piste tussen twee armen van de Gaverbeek”, zegt schepen van Jeugd Jo Neirynck (CD&V). “Daardoor zal er in die hoek van het skatepark altijd water staan na een regenbui. De skaters moeten een paar uur wachten tot het weer droog is. Het skatepark op een andere locatie vestigen is niet mogelijk, want je hebt sociale controle nodig. De put van dertig centimeter wegwerken heeft ook weinig nut, want dan is het park meteen een pak minder leuk.”

Het skatepark kostte de stad zo'n 100.000 euro. Public Partners stond in voor het ontwerp.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen