Voor het eerst sinds de vakantie: 300 kilometer ochtendfile

© BELGA

Bent u vanmorgen ook naar het werk of uw afspraak gekropen of aan het kruipen? Troost u met de ergerlijke gedachte dat u deel uitmaakt(e) van de eerste plus 300 kilometer-file van het najaar. “En we gaan er nog zo krijgen”, zegt Hajo Beeckman, VRT-verkeersanker.

pom

“Dinsdagochtend is klassiek druk”, zegt Peter Bruyninckx van het Vlaamse Verkeerscentrum. “Maar vanochtend kwamen daarbovenop nog eens twee ongevallen op zeer strategische plekken.

Het laatste “strategische” ongeval gebeurde in de Kennedytunnel, richting Antwerpen, iets na acht uur. “Niets ergs. Gewoon een wagen die een andere wagen had aangereden”, zegt Peter Bruyninckx. “Maar er ging wel meteen één rijstrook van de Kennedytunnel dicht. En dat leidde tot verschrikkelijk lange files.”

Op het ergste moment stond er een file van dertien kilometer: van Sint-Niklaas tot Antwerpen-West. Automobilisten moesten tot een uur en drie kwartier geduld oefenen. Ook alle toegangswegen naar dat stuk autosnelweg slibden dicht. De Kennedytunnel slikt op een ongevalloze dag al 10 uur file. Vandaag komt daar nog eens anderhalf uur bovenop.

Naar Brussel

Ook wie naar Brussel wilde werd vanochtend ferm op de proef gesteld. Om 6u30 gebeurde in Bertem op de E40, richting Brussel (“ook een zeer strategische plek”) een ongeval. Twee rijstroken werden afgesloten. Op de E40 stond een file tot Boutersem. Op de aansluitende E314 stond een file tot Aarschot.

Ook wie op de E19 nar Brussel reed, stond vast door een ongeval in Machelen.

Hogescholen

Dit was de eerste ochtend, sinds de vakantie, met meer dan 300 kilometer file over heel het land. “Iedereen is weer aan het werk. En ook de hogescholen zijn weer begonnen. Dat betekent heel veel volk op de weg”, zegt Hajo Beeckman van de VRT-nieuwsredactie.

Deze ochtendfile was nog geen jaarrecord. Dat viel voorlopig de regenachtige dinsdag 6 juni, daags na het lange Pinksterweekend.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen