Aalstenaar (34) riskeert werkstraf voor oplichting Club Brugge

Een 34-jarige Aalstenaar heeft zich voor de Brugse correctionele rechtbank moeten verantwoorden voor het oplichten van Club Brugge. Koen V. regelde voor dertien topmatchen gratis tickets door zich uit te geven voor een medewerker van de voetbalbond. Het openbaar ministerie vorderde 80 uur werkstraf en een jaar stadionverbod.

Sinds 2013 vroeg de beklaagde via mail af en toe om enkele vrijkaarten voor wedstrijden van Club Brugge. Onder de naam Gunther De Saedeleer beweerde hij dat de tickets bestemd waren voor “internen van de voetbalbond”. De zaak kwam aan het licht toen iemand van de ticketing aan de echte Gunther De Saedeleer vroeg of hij de kaartjes had ontvangen. Daarop vroeg ze aan de man achter het e-mailadres kbvb@live.be om haar een kopie van zijn identiteitskaart te bezorgen.

Koen V. rook onraad en daagde in augustus 2015 niet op voor de wedstrijd tegen Manchester United. Toch probeerde hij in december 2015 op dezelfde manier gratis tickets te krijgen voor de match tegen Anderlecht, waarop hij werd ingerekend. In totaal troggelde de beklaagde 58 tickets af, ter waarde van minstens 3.500 euro. Met zijn familie keek hij gratis naar dertien wedstrijden tegen onder meer Anderlecht, Standard, Zulte-Waregem en Panathinaikos.

Recht op gratis tickets

De verdediging wierp op dat de vader van de beklaagde door zijn jarenlange carrière als scheidsrechter sowieso recht had op gratis tickets. “Hij speelde open kaart en ging ervan uit dat ze wisten wie hij echt was”, aldus meester Vandeputte, die de vrijspraak vroeg.

Meester Walter Van Steenbrugge pleitte dat Club Brugge wel degelijk het slachtoffer werd van oplichting. “Deze zaak is zo klaar als pompwater. Hij heeft zich via een vals e-mailadres uitgegeven voor iemand met een kaderfunctie bij de voetbalbond. En dan beweert die man nog een Club Brugge-supporter te zijn.” De advocaat van Club Brugge vroeg een schadevergoeding van 3.600 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen