Drie gewonden bij ontploffing in Borgerhout, hulpverleners met eieren bekogeld

© BFM

In de Somméstraat in Borgerhout zijn dinsdagmiddag drie personen zwaargewonden geraakt bij een brand in een garage. Daarbij kwam het tot incidenten. De brandweerwagen werd gehinderd om de straat in te rijden en enkele jongeren gooiden met eieren naar de politie. Oudere bewoners konden de rust doen terugkeren.

tg

Er was eerst een ontploffing te horen in de garage waarbij een wagen vatte vuur. Alles wijst erop dat het om een accidentele brand gaat. Twee personeelsleden en een bezoeker van de garage raakten zwaargewond. Ze werden naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht.

© BFM

“De garage stond grotendeels in brand. De slachtoffers hebben zich op eigen kracht naar de straatkant kunnen begeven”, aldus Hans Somers van de Antwerpse brandweer. “We hebben de brand zo snel mogelijk aangepakt, terwijl de medische diensten de slachtoffers verzorgd hebben. De slachtoffers hebben alle drie zware brandwonden, en zijn naar het ziekenhuis gebracht”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De brandweer en de politie vroeg iedereen om de omgeving te vermijden. “Meteen na het incident stroomden heel wat buurtbewoners toe. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, ontstond er wat herrie. Jongeren bekogelden politie en brandweer met eieren. De politie probeerde te bemiddelen maar het waren uiteindelijk enkele oudere bewoners uit de buurt die de jongeren kalmeerden”, zegt Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

De afgelopen weken waren er verschillende incidenten tussen politie en jongeren in enkele Antwerpse wijken.

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen