Rechtbank beslist op 27 september of deskundige doodrijder Merel De Prins (12) moet onderzoeken

De Brusselse strafuitvoeringsrechtbank (SURB) beslist op 27 september of er een deskundige moet worden aangesteld om Muhammed Aytekin te onderzoeken. Die 22-jarige jongeman uit Schaarbeek reed in oktober 2015 de 12-jarige Merel De Prins dood in Vilvoorde en werd daarvoor veroordeeld tot 5 jaar cel.

Merel De Prins werd eind oktober 2015 aangereden in Vilvoorde toen ze de straat overstak. De man die haar had aangereden, de 22-jarige Muhammed Aytekin, nam eerst de vlucht naar het buitenland, maar gaf zich nadien toch aan bij de politie. De jongeman had nooit een rijbewijs gehaald, maar had wel zeven keer een rijverbod opgelegd gekregen.

Na paar maanden alweer vrij

Op 26 januari jongstleden veroordeelde de Brusselse correctionele rechtbank Aytekin nog tot een effectieve celstraf van 5 jaar, maar korte tijd nadien werd de jongeman vrijgelaten nadat drie artsen hadden vastgesteld dat hij een zware oogziekte heeft en dat hij dreigde blind te worden als hij in gevangenis bleef.

Het Brusselse parket liet Aytekin onderzoeken door een wetsgeneesheer en stelde op basis van diens verslag dat zijn toestand zodanig verbeterd was dat hij terug in staat is om zijn straf uit te zitten. De advocaat van de man, meester De Vlaemynck, wierp op dat dat verslag niet tegensprekelijk was en vroeg de aanstelling van een oogarts-deskundige.

De SURB beslist nu op 27 september of ze op die vraag ingaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen