© vrt

Sabine Hagedoren: “Op het werk wist niemand dat mijn man ziek was”

Weervrouw Sabine Hagedoren (49) heeft de ziekte van haar man jarenlang stil- gehouden op het werk. Dat vertelt ze in Die Huis, dat dinsdag wordt uitgezonden.

tdl

Sabine Hagedoren verloor in juli 2016 haar man Jurgen, met wie ze twaalf jaar getrouwd was en twee kinderen heeft. In het Eén-programma Die Huis, dat vanaf volgende week dinsdag te zien is, vertelt ze dat zo goed als niemand op de VRT op de hoogte was van haar situatie.

“Op het werk ben ik het maar een paar weken voor hij gestorven is gaan zeggen. Ik wilde dat niet zeggen. De dagen dat ik ging werken, was ik met mijn werk bezig. Ik wilde een deel van het geheel zijn, niet die vrouw van wie de man heel ziek is. Mijn vrienden wisten het, op het werk niet. Daardoor kun je nog gewoon onnozel zeveren op de middag, anders gaan mensen zich misschien inhouden. Dat is precies wat ik niet wilde. Je hebt zuurstof nodig, daar haalde ik mijn zuurstof. Op die manier kon ik het volhouden.”

Volgens tv-maker Eric Goens wou Sabine Hagedoren één keer over haar verlies praten, in Die Huis. Ze wou dat op 23 april doen, de verjaardag van haar trouwdag. Die Huis werd opgenomen in het Zuid-Afrikaanse Wellington. Daar liggen ook de Napier Vine-yards, de wijngaarden die Sabine Hagedoren met haar man wou bezoeken omdat zijn favoriete wijn er gemaakt wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER