Sluikstort? Binnen de twee dagen moet het weg zijn, dankzij deze app

© bst

© bst

© bst

© bst

© bst

© bst

© bst

© -

1 / 8
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Een smartphone en de nieuwe app van Ivago: meer heeft een Gentenaar niet meer nodig om sluikstort te melden in de straten en parken van de stad. Ivago belooft te proberen het stort binnen de twee dagen op te ruimen.

Bert Staes en sander luyten

“Help mee om onze stad netjes te houden.” Dat zegt het startscherm van de nieuwe sluikstort-app van Ivago. De komst van de app stond al in 2013 in het bestuurs­akkoord, maar liet op zich wachten. Vanaf nu kan iedereen in Gent met een smartphone sluikstorten rechtstreeks melden aan Ivago.

Het kon al via mail, de telefoon of de website. Maar de handigste manier om sluikstort te melden, is toch gewoon wanneer u erop botst op straat of in het park. U hoeft alleen de ‘Meldingsapp Gent’, een programmaatje dat beschikbaar is via het internet, te downloaden op uw smartphone en u kunt aan de slag als sluikstort-watcher.

Eenvoudig te gebruiken

De app werkt eenvoudig. Eerst de locatie aanduiden, dan wat informatie over die locatie (openbare weg, park...) en tot slot om wat voor sluikstort het gaat: zakken, papier, bouwafval, slachtafval ... Ivago vraagt daarna om een foto mee te sturen, zodat men beter kan inschatten hoe ernstig de situatie is. Even nakijken, versturen en Ivago krijgt een bericht. Zo simpel is het.

Vijftig per dag

De app is het nieuwste wapen van Ivago in de moeilijke strijd tegen sluikstort. Vorig jaar werd 538 ton opgeruimd, iets minder dan het jaar voordien. Maar Gentenaars melden nog altijd elke dag gemiddeld een vijftigtal sluikstorten. Dat kan nu eenvoudiger.

“Ivago probeert het sluikstort binnen de twee werkdagen op te ruimen”, zegt Tine Heyse (Groen), schepen van Milieu en voorzitter van Ivago. Meldingen van sluikstorten die bijvoorbeeld op private grond liggen of op overheidsterreinen, worden doorgestuurd naar de cel Netheid van de Stad.

Ivago waarschuwt wel dat het niet de bedoeling is om voor elk rondzwervend blikje de app te gebruiken. “Sluikstort is afval dat bewust is achtergelaten waar het verboden is. Zwerfvuil daarentegen is afval zoals blikjes, flesjes, sigaretten, snoepjespapier ... Daarvoor dient de app niet.”

Zoek ‘Meldingsapp Gent’ in de App Store of op Google Play.Sluikstort kan ook worden gemeldop 09-240.81.11, info@ivago.be of www.meldsluikstort.gent

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen