Uitbaatster crèche Cococinelle naar raadkamer

© pma

De uitbaatster van Kinderhotel Cococinelle in Waregem moet op 29 september voor de raadkamer verschijnen. Het parket vraagt haar doorverwijzing naar de strafrechter voor mensonterende omstandigheden, bedreigingen en slagen en verwondingen.

Van 2011 tot 2016 zouden er diverse feiten van mensonterende omstandigheden, bedreigingen en slagen en verwondingen gepleegd zijn in de Waregemse kinderopvang. Er zou sprake zijn van een twintigtal slachtoffers. De uitbaatster van het Kinderhotel werd tijdens het onderzoek enige tijd aangehouden, maar is ondertussen vrij onder voorwaarden.

Nadat Kind en Gezin begin augustus het strafonderzoek inkeek, schorste de overheidsinstantie de vergunning van het Kinderhotel, omwille van “ernstige indicaties dat de veiligheid en het welzijn van de kinderen in het gedrang zijn”. Er verbleven 38 kinderen, die elders opvang moesten zoeken. Het parket van West-Vlaanderen, afdeling Kortrijk vraagt de verwijzing van de uitbaatster naar de correctionele rechtbank. Het dossier komt op 29 september voor de raadkamer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen