Plopsaland vervangt Sint Weekends door Kabouter Plop “maar dat heeft niets met hele heisa rond Zwarte Piet te maken”

© *

Dit jaar worden er geen traditionele Sint Weekends georganiseerd in Plopsaland De Panne, in de plaats komen ‘20 jaar Plop Feestweekends’. “Maar deze beslissing heeft absoluut niets te maken met de heisa rond Zwarte Piet van de voorbije jaren”, luidt het stellig.

mtm

Twintig jaar geleden, op 27 augustus 1997, was Kabouter Plop voor het eerst te zien op de Vlaamse tv. Om dat jubileum te vieren worden er in de maand november drie ‘Feestweekends’ (op 11 en 12 november, 18 en 19 november en 25 en 26 november) georganiseerd.

Die Feestweekends komen er in de plaats van de Sint Weekends die het pretpark traditioneel in die periode organiseert. Het is dus helemaal geen ingreep na de heisa rond de figuur van Zwarte Piet de voorbije jaren, zo luidt het. “Elk jaar opnieuw herbekijken wij onze evenementenkalender en kijken we naar wat er beter kan”, zegt woordvoerster Jolien De Tender. “Omdat het niet goed uitkwam op onze kalender om Plop eind augustus al in de bloemetjes te zetten, hebben we besloten om dit jaar enkele weekends in november aan hem te wijten. Op 2 en 3 december volgt er dan nog een feestweekend ter ere van Ketnet, dat eveneens zijn twintigste verjaardag viert.”

Fans van de Sint moeten ook niet vrezen, aldus De Tender. “De Sint en zijn Pieten zullen ook dit jaar aanwezig zijn in het park, gewoon een beetje minder nadrukkelijk. Onze abonnees zijn hier al langer van op de hoogte en we hebben nog geen enkele klacht ontvangen. Ook op de evenementenkalender op onze website was dit al langer aangekondigd. De reacties zijn zelfs erg goed.”

De woordvoerster voegt er tot slot nog aan toe dat in de andere Plopsapretparken - zoals in Hasselt - de Sint Weekends wel gewoon doorgaan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen