“Vrijwilliger” Maximiliaanpark randt minderjarige vluchtelingen aan

© BART DEWAELE

Een Brusselaar van 64 jaar is aangehouden op verdenking van seksueel misbruik van minderjarige vluchtelingen die in het Brusselse Maximiliaanpark verblijven. De verdachte was al bij het gerecht bekend voor gelijkaardige feiten en gaf zich uit voor “vrijwilliger”.

tg

Begin september ving de politie Brussel Hoofdstad/Elsene de eerst signalen op over mogelijke zedenfeiten op minderjarige vluchtelingen die zich in de buurt van het Brusselse Noordstation bevinden.

“Maar omdat het om kwetsbare mensen gaat die op de vlucht zijn en die bang zijn voor de politie, was het moeilijk om ze te verhoren over mogelijke zedenfeiten. Dat is nu toch gelukt dank zij bemiddeling van vrijwilligers die met de vluchtelingen een vertrouwensband hebben opgebouwd, zegt het Brusselse parket.

M.D., een 64-jarige Brusselaar met een gerechtelijk verleden, is vorige week donderdag opgepakt en aangehouden voor aanranding van de eerbaarheid met geweld of bedreigingen op minderjarigen tussen de 16 en 18 jaar oud. In zijn woning vond een huiszoeking plaats.

Hij wordt er van verdacht misbruik te hebben gemaakt van de situatie waarin de jongeren zich bevinden. Of hij hen betaalde of zaken in ruil gaf voor seksuele handelingen, is nog niet helemaal duidelijk. “Vrijwilligers die actief zijn in het Maximiliaanpark zeggen wel dat ze al eerder getuigen waren van ongepast seksueel gedrag van de man”, zegt parketwoordvoerster Ine Van Wymersch.

M.D. is een goede bekende bij het gerecht en werd in 2000 nog voor veroordeeld door de Brusselse correctionele rechtbank voor zedenfeiten.

Volgens Ine Van Wymersch ontkent hij de feiten. Toch is hij door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst voor aanranding van de eerbaarheid met geweld of bedreigingen op minderjarigen tussen de 16 en 18 jaar oud. Hij moet eind deze week voor de raadkamer verschijnen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen