© Belga

© Belga

© Belga

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Beerschot Wilrijk vergeet te scoren tegen Lokeren en verlaat de Beker met opgeheven hoofd

Beerschot Wilrijk heeft een blauwtje opgelopen bij Lokeren in de 1/16de finales van de Beker van België. De Mannekens gingen er uit met 2-0 en zeker op basis van de eerste helft was een uitschakeling niet onterecht. Steve De Ridder pikte zowel in de eerste als in de tweede helft zijn goaltje mee en schopte Lokeren zo tot bij de laatste zestien.

BaP

Eindstand. LOKEREN 2 - 0 BEERSCHOT WILRIJK

Bij Beerschot Wilrijk waren ze tamelijk ontgoocheld na de loting. “Lokeren verschilt niet zo veel van OH Leuven of Cercle Brugge”, klonk het. Daarin bleken ze zich op het Kiel toch schromelijk in vergist te hebben, want Beerschot Wilrijk bleek in de eerste helft toch een maatje te klein voor de Waaslanders.

Een onmondig Beerschot Wilrijk mocht zelf blij zijn om met een 1-0 achterstand de kleedkamer in te trekken. Balverlies rond de eigen rechthoek brak Pietermaat zuur op. De bal belandde voor de voeten van De Ridder, die de hoek voor het uitkiezen had. 1-0, net voor het kwartier. Rafa Romo was volstrekt kansloos. Ondertussen had Octavio -sterk ingevallen tegen Westerlo- het veld al verlaten met een schouderblessure.

Halfweg de eerste helft zette De Sutter zijn maatje Miric alleen voor Romo: de Venezolaanse doelman voorkwam met een voetreflex de dubbele voorsprong voor Lokeren. De leider uit 1B bleef het niet onder de markt hebben tegen het nummer elf uit de Jupiler Pro League: De Sutter kopte een metertje naast en Romo ging goed plat op een trap van linksachter Skulason. Een poging van De Ridder werd afgeblokt.

Om Verhulst een keer in actie te zien was het meer dan een half uur wachten: hij verkleinde goed zijn hoek toen Losada zijn voet kon zetten tegen een lange bal. Placca en de ingevallen Messoudi trapten nog ruim over.

Beerschot Wilrijk stoomt naar voor

Lokeren had na de pauze niet de intentie om snel een tweede treffer na te streven. De Waaslanders lieten het initiatief aan de bezoekers en speelden zo met vuur. Beerschot Wilrijk trok stelselmatig naar voor en op het uur leverde dat bijna de gelijkmaker van Placca op.

Maar nauwelijks een minuut later kreeg mauve-wit het deksel op de neus. Steve De Ridder kon de bal in de rebound eenvoudig binnenschieten, nadat Romo een harde voorzet eerst nog kon wegwerken.

Coach Marc Brys gooide de nieuwe Oostenrijkse aanwinst Erwin Hoffer in de strijd, in de hoop om net als tegen Westerlo een dubbele achterstand recht te zetten. Beerschot Wilrijk deed er nog alles aan en drukte Lokeren terug op de eigen helft. Een kwartier voor tijd was Van Hyfte dicht bij de aansluitingstreffer. Van Hyfte kopte een voorzet van Placca maar net naast.

Lokeren speelde een bedroevende tweede helft, maar de afwerking bij Beerschot Wilrijk was ook om van te huilen. Zo bleef het 2-0 en mag Lokeren een ronde verder. Beerschot Wilrijk zal zich moeten concentreren op de Proximus League.

Sp. Lokeren: Verhulst, Marzo, Maric, Filipovic, Skulason, Kehli (77' Terki), Overmeire, Benchaib, Miric (90' Michel), De Ridder, De Sutter (82' Enoh).

KFCO Beerschot Wilrijk: Romo, Diarra (62' Hoffer), Prychynenko (79' François), Swinkels, Van den Bergh, Pietermaat, Van Hyfte, Octavio (15' Messoudi), Maes, Losada, Placca.

Doelpunten: 15' De Ridder 1-0, 61' De Ridder 2-0.

Gele kaarten: Prychynenko (39'), Kehli (67'), Verhulst (83'), Pietermaat (87')

Rode kaarten: Geen.

Scheidsrechter: Van Driessche Bram

Toeschouwers: 3620

Herbeleef hier de wedstrijd:

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners