© BELGA, Dick Demey, GMAX, Isosport

OVERZICHT. KV Mechelen en Waasland-Beveren stoten door, Westerlo en Rupel Boom trekken maar nipt aan kortste eind

Er staan woensdagavond maar liefst zeven wedstrijden op het programma in de zestiende finales van de Beker van België waarin zeven Antwerpse voetbalteams er alles aan doen om een ronde verder te stoten. Een overzicht van alle gespeelde wedstrijden.

bap, jtp

KV Mechelen - Bocholt VV 3-0

Opvallend bij KV Mechelen: Anthony Moris werd verwacht onder de lat, maar toch stond Colin Coosemans in doel. De reden? Een administratief probleem. Hij stond te laat op de spelerslijst. Maar KV Mechelen kende weinig moeite met Bocholt uit de tweede amateurliga. De Maneblussers wonnen met duidelijke 3-0 cijfers in eigen huis. Uros Vitas opende de score na 20 minuten, Hassan Bandé verdubbelde nog voor de rust de score voor KV Mechelen. Hij duwde een afgeweerde vrije trap van Rob Schoofs voorbij Bocholt-doelman Wertelaers.

Bocholt kreeg wel kansen via Bongiorno en Odutayo, maar scoren lukte niet voor de amateurclub. In de tweede helft nam Tim Matthys alle twijfels weg, na een voorzet van Ganvoula knalde Matthys de bal binnen: 3-0 en KV Mechelen naar de 1/8e finales.

Lommel - Waasland-Beveren 1-2

Waasland-Beveren maakte het zichzelf nodeloos moeilijk op het veld van Lommel. De Waaslanders kwamen al na twee minuten op achterstand tegen de club uit 1e amateurs, Laurens Vermijl werkte de blitzstart af met een mooie goal: 1-0 voor Lommel. Waasland-Beveren ging echter snel op en over Lommel: na vijf minuten knalde Tuur Dierckx de 1-1 in de winkelhaak, na acht minuten spelen stond het zelfs al 1-2 via Camacho.

Waasland-Beveren werkte de gehele tweede helft echter af met tien man na een rode kaart voor Anderlecht-huurling Kiese Thelin, die zich revancheerde na een fout van de Lommelse kapitein. Ook met tien tegen elf won Beveren echter, al verloor het ook nog doelman Davy Roef met een blessure.

Eupen - Rupel Boom 3-2

Eupen voorkwam een blamage op eigen veld. Tegen Rupel Boom (2e amateurliga) keken de Oostkantonners namelijk al na een halfuur tegen een 0-2 achterstand aan. Ere wie ere toekomt: Andy Van Hoof opende na 4 minuten de score met een mooie knal voorbij Niasse, na 28 minuten verdubbelde Yannick Put de score voor Rupel Boom. Toch kon Eupen nog met een 2-2 stand de rust in: Verdier en Schouterden (met een beauty) scoorden. In de tweede helft toonde Mbaye Leye zich opnieuw van levensbelang voor Eupen, hij maakte vanop vrije trap de 3-2 winning goal.

Geel - Gent 2-3

Danijel Milicevic was de man van de avond bij AA Gent. De Zwitserse Bosniër scoorde een hattrick een loodste Gent met een felbevochten overwinning naar de 1/8e finales van de Croky Cup. Tegen ASV Geel kon Gent gaan rusten met een 0-1 tussenstand, maar in de tweede helft maakte Geel het nog bijzonder spannend in eigen huis. Nelissen wiste na 69 minuten een 1-2 voorsprong uit, maar negen minuten voor affluiten behoedde Danijel Milicevic Gent dus van verlengingen met de 2-3 winning goal. In de slotfase kreeg Geel nog rood, Ahmet Karadayi beging een schwalbe in de zestien van Gent en kreeg een tweede… geel.

Lokeren - Beerschot Wilrijk 2-0

Beerschot Wilrijk kon niet verrassen op het veld van Lokeren. De Oost-Vlamingen wonnen met 2-0 na twee doelpunten van Steve De Ridder na twee foutjes in de verdediging. Meer dan 1.000 meegereisde Beerschot-fans zorgden mee voor een goeie sfeer op Daknam, maar dat kon de thuisploeg niet helpen. Beerschot had het meeste balbezit, maar kreeg de bal niet tussen de palen. Placca miste oog in oog met Davino Verhulst, Hernan Losada krulde het leer naast de paal.

Standard - Heist 4-0

Heist ligt uit het bekertornooi, geen mens die het vooraf anders verwacht had. Twee goals in twee minuten rond het half uur nekten de goede bedoelingen van Heist. Want de bezoekers waren niet naar Luik afgereisd om zich negentig minuten in te graven. Ze grepen hun kans waar dat kon. Een uitgekookter Standard won met 4-0, een goaltje hadden die van Heist wel verdiend.

Westerlo - Anderlecht 0-1

Westerlo heeft een kans op een unieke stunt tegen landskampioen Anderlecht gemist. De Kemphanen hielden de Brusselaars lange tijd goed onder controle, maar een blunder van Oto’o leverde Anderlecht een zege met het kleinste verschil op. Westerlo kan zich nu met opgeheven hoofd focussen op de Proximus League.