Direct naar artikelinhoud

Honderden fans mogen niet binnen op Foo Fighters-concert in Londen

Honderden fans mogen niet binnen op Foo Fighters-concert in Londen
Beeld Foo Fighters

Foo Fighters baalt van de rel die is ontstaan na het concert van de band in Londen. Honderden fans mochten de concertzaal niet binnen omdat ze geen goed legitimatiebewijs hadden. De band had gehoopt op die manier de verkoop van tickets op de zwarte markt tegen te gaan.

Dave Grohl en de zijnen hadden met de organisatie de afspraak gemaakt om alleen mensen toe te laten die zich met een geldig identiteitsbewijs konden legitimeren. Daarop moest een foto te zien zijn en de naam die op het ticket stond. Die regel was echter niet bij alle fans bekend en dat betekende dat veel bezoekers het concert niet konden bijwonen.

In de verklaring laten Foo Fighters, de concertorganisatie en de mensen van de concertzaal weten dat het frustrerend is dat het niet mogelijk blijkt de illegale handel in concertkaartjes tegen te gaan.

Over de maatregel die genomen werd, zegt Foo Fighters dat mensen die via de officiële kanalen een ticket hadden gekocht, wisten dat ze een legitimatiebewijs mee moesten nemen en dat de naam daarop moest corresponderen met die op het ticket. "Mensen die hun kaartjes via zwarthandelaren kochten is dat niet verteld", staat te lezen in de verklaring.

De band benadrukt nog eens extra dat fans zwarthandelaren en tussenpartijen die kaartjes verkopen links moeten laten liggen. Dat voorkomt dat ze met ongeldige kaartjes komen te zitten.