Direct naar artikelinhoud
Update

"17-jarige opgepakt, 21-jarige vrijgelaten in verband met ontploffing Londense metro"

Gewapende politie in de Londense metro in maart 2016.Beeld getty

In het Verenigd Koninkrijk is opnieuw een verdachte opgepakt na de ontploffing in de Londense metro vorige week. Het zou gaan om een zeventienjarige jongen die deze morgen werd ingerekend in het zuiden van de hoofdstad. In het dossier werd vandaag ook een 21-jarige vrijgelaten, waardoor het aantal verdachten in hechtenis op vijf blijft.

en

Vorige week vrijdag ontplofte een zelfgemaakte bom in een vol metrostel in de buurt van het bovengrondse station Parsons Greens. Daarbij raakten 30 mensen gewond.

Deze morgen werd in Thornton Heat, in Zuid-Londen, een jongeman van 17 jaar opgepakt, zegt Scotland Yard en schrijft ITV.

Twitter bericht wordt geladen...

"17-jarige opgepakt, 21-jarige vrijgelaten in verband met ontploffing Londense metro"
Beeld getty

Vrijlating

Vandaag werd ook 21-jarige man vrijgelaten die was opgepakt in verband met de ontploffing, melden ITV News en de BBC. Het zou gaan om Yahyah Farroukh, die zaterdagavond laat in het Londense Hounslow was gearresteerd. Zijn arrestatiebevel liep vandaag af en hem wordt niets ten laste gelegd.

Vijf andere mensen blijven in hechtenis. Zij worden vastgehouden in een politiekantoor in het zuiden van Londen, geeft de politie nog mee.

Vrijlating
Beeld afp
Vrijlating
Beeld REUTERS