Oppositie voert actie voor werken... die nog niet eens mogen

© hsb

Enkele leden van N-VA Leuven hebben woensdagochtend een actie gehouden in de Bondgenotenlaan, om te pleiten voor veiligere zebrapaden. Maar hun actie was een beetje te voorbarig.

hsb

Sinds de aanbreng van de fietssuggestiestroken eind augustus, zijn de witte strepen maar over een deel van de straat geschilderd. N-VA wil dat er ook een witte streep komt op de fietssuggestiestrook. “We zijn heel blij met de fietssuggestiestroken, maar hoe ze nu liggen zorgen ze voor extra onduidelijkheid tussen fietsers en voetgangers”, zegt lijsttrekker Lorin Parys (N-VA). “Fietsers denken nu dat ze voorrang hebben op de voetgangers, voetgangers zijn niet helemaal zeker of de fietsers gaan stoppen. Het geeft voor veel onzekerheid, wat onveilige situaties oplevert. Voetgangers hebben hier voorrang, dus een extra witte streep op de fietssuggestiestroken zou helpen.”

Volgens schepen Dirk Robbeets (SP.A) komt N-VA veel te vroeg met haar actie. De uitbreiding van de zebrapaden was immers sowieso gepland, maar voorlopig nog niet mogelijk. “De fietssuggestiestroken zijn pas eind augustus gelegd. Ze moeten een maand uitharden, anders kunnen de granulaten die aangebracht zijn op de strook opnieuw loskomen. Pas na die uitharding mogen we er de zebrapaden weer op schilderen. De aannemer komt dat dus eind deze maand doen. Even geduld hebben dus.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen