Nieuwe school niet op tijd af, kleuters krijgen onderdak in rusthuis

© DVH

Omdat de renovatie van Freinetschool de Tovertuin niet tijdig afgeraakte, volgen de kleuters noodgedwongen les in woon-zorgcentrum de Liberteyt in Wondelgem. In containerklassen in de tuin welteverstaan.

tsa

Je zult het maar meemaken. Een dikke week voor de start van het nieuwe schooljaar werden enkele gerenoveerde klaslokalen in de Tovertuin in de Francisco Ferrerlaan afgekeurd wegens onveilig. In allerijl moest de stadsschool een nieuwe plek zoeken voor vijftig kleuters. Die werd gevonden in de tuin van woon-zorgcentrum de Liberteyt op de Vroonstalledries in Wondelgem. Dat blijkt uit een schriftelijke vraag van Sami Souguir (Open VLD). Op die plaats werden enkele jaren geleden al vier containerklassen gezet voor scholen die door verbouwingen moeten verhuizen.

Busje

De oude school en het rusthuis liggen op bijna drie kilometer van elkaar, toch maakt de Tovertuin zich sterk dat er voor ouders niet veel is veranderd. “De kinderen worden elke ochtend aan de oude school opgehaald met een busje en naar de containerklasjes gebracht”, zegt beleidsondersteuner Sofie Van Nevel. “De eerste week ging die rit gepaard met heel wat emoties maar ondertussen verloopt het prima.”

En de verhuizing creëert ook kansen. Tussen de senioren van het rusthuis en de kleintjes worden verschillende projecten opgezet. “De senioren lezen de kleuters bijvoorbeeld geregeld voor”, aldus Van Nevel. “Tijdens de lunch schuiven de kleuters zelfs mee aan tafel in de refter van het rusthuis. Aan aparte, lage tafeltjes weliswaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen