© Shutterstock

Man piept even binnen in cockpit, maar ziet dan blikje bier staan naast piloot

Een 59-jarige man keek al een tijd uit naar zijn vlucht, toen hij aan boord ging van een Jet2-vliegtuig van het Spaanse Alicante naar het Britse Birmingham. Nieuwsgierig piepte Steve Lewis even in de cockpit, waarvan de deur openstond. Wat hij daar zag, choqueerde hem zo erg, dat hij meteen stiekem een foto maakte.

mrra

Naast het stuur van de piloot stond een blikje Stella Artois, zo zegt de man. “Ik geloofde mijn ogen niet, ik begreep niet waarom er bier in de cockpit stond”, vertelt Steve aan Daily Mail. “Ik vind het echt verontrustend dat alcohol is toegestaan in een cockpit. Ook al zou het blikje ongeopend geweest zijn. Met 300 mensen aan boord zouden daar regels over moeten zijn, toch?”

Een woordvoerder van Jet2 kwam met een opmerkelijke verklaring op de proppen. Volgens hen zou het een ongeopend blikje van een passagier zijn, reageerden ze tegen The Telegraphy. Die had het aan een stewardess gegeven. Zij liet het op haar beurt dan weer achter in de cockpit om passagier te kunnen verwelkomen terwijl ze inscheepten.

Gezever, zo denkt Steve. “Er lag een servetje onder het blikje. Net zoals bij dranken die aan passagiers geserveerd worden om te drinken. Ik ben dus een beetje sceptisch over hun uitleg”, reageert hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER