© Mia Uydens

Bisdom lanceert pop-up kapel

Het bisdom van Antwerpen lanceerde donderdag een eigen pop-up kapel. Met de houten kapel, gemaakt door de leerlingen Hout van de VTST-school in Turnhout, wil het bisdom de kerk tot bij de mensen zelf brengen.

Bart Van den Langenbergh

Met de pop-up kapel wil het bisdom Antwerpen tegemoet komen aan de oproep van paus Franciscus om als christenen de straat op te gaan en mensen te ontmoeten.

Het initiatief is gelanceerd door jezuïet Walter Ceyssens (44). "De promotiestunt van de eerste zitkapel door kaarsenfabrikant Spaas in Leuven deed me ook dromen van zo'n kapel in het bisdom Antwerpen", vertelt Walter Ceyssens. "Spaas Kaarsen schonk het ontwerp, het dekenaat Kempen-Oost financierde het project en de leerlingen van de Turnhoutse VTST bouwden de kapel."

Het is de bedoeling om de kapel te laten opduiken op speelplaatsen, kampen, bij jeugdbewegingen maar ook bijvoorbeeld op festivals. "De pop-up kapel op festivals zoals Tomorrowland of Werchter? Waarom niet", vraag Oliver Lins, woordvoerder van het bisdom Antwerpen zich af. "De pop-up kapel is geen ronselcampagne vanuit de kerk. We willen de mensen de kans geven om even stil te staan bij het leven en een kaarsje aan te steken."

Op 15 oktober verschijnt de pop-up kapel voor het eerst aan het AZ in Turnhout tijdens de Dag van de Spirituele Zorg. De kapel gaat ook al naar de kerstmarkten in Mol en Balen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER