© Tamaris

Zo draag je dé trendschoen van het najaar: de mocassin

Een schoen die perfect geschikt is voor dit seizoen? Dat is de mocassin! Niet te warm, niet te fris en toch enorm stijlvol. Wij geven je alvast drie verschillende styling-ideeën!

cityfashion

Casual chic met jeans

De mocassin, aka de herfstige musthave in schoenenland, kan je gerust casual stijlen. Een skinny jeans met opgerolde pijpen en basic wit hemdje laat je opvallende loafers volledig tot hun recht komen.

Laid-back met een chino

De mocassin is zo populair door zijn veelzijdigheid. Een paar in een neutrale kleur past perfect bij een chino. Mocassins zijn een klassiek schoeisel, dus geef je look een laid-back toets met een Bretoens streepje of kabeltrui!

Mocassin saai? Ga voor een stijlbreuk!

Wie denkt dat je mocassins enkel met een broek kan combineren, heeft het mis. Een loafer maakt je benen slanker, dus show some leg met een koker-of plissérok. Maak je outfit af met een sportieve sweater of leren jasje. Een mocassin saai? Niet met een stijlclash!

Tip: draag een sokje dat speciaal gemaakt is voor instappers. Een blote enkel is veel eleganter dan een dikke Noorse sok. Te koud? Kies dan voor een fijn glittersokje!

Mannen: Zo draag je sneakers onder elke outfit

© Giorgio

Het is een fabeltje dat elk paar sneakers hetzelfde is. Een casual exemplaar, sportief of net city chic, sneakers bestaan er in de meest uiteenlopende stijlen. Deze exemplaren moet elke man in zijn schoenenkast hebben!

De witte sneaker

Witte sneakers zijn here to stay. Deze unisex trend kunnen je outfit volledig af maken. Kraakwitte sneakers onder een jeans, chino of opvallend pak? Weinig situaties waarin een wit paar not done is! Tip : hou je witte sneakers wel proper, niemand loopt warm van een man met vuile schoenen.

Een gekleed paar

De tijd dat je ‘strak in het pak’ enkel kon combineren met stijve derby’s is gelukkig voorbij. Een gekleed paar sneakers staat minstens even stijlvol als een kostuumschoen. De mix tussen formeel en casual maakt van een gekleed paar sneakers een echte must-have.

Sneakers als eyecatcher

Je sneakers als eyecatcher van je outfit? Doen! Een opvallend paar sneakers, of het nu door het model, de kleuren of de stof is, mag niet ontbreken in je schoenenkast. Klaar voor complimenten van rasechte sneakerliefhebbers?

De casual sneaker

Een sneaker moet eerst en vooral comfortabel zitten, dus het is geen verrassing dat een casual paar zeker in dit lijstje thuishoort. Citytrip of avondje uit op de agenda? Casual sneakers geven je outfit een ongedwongen touch.

Dit zijn dé schoenentrends voor het najaar

© March23

Combat boots, cowboylaarsjes of toch maar een paar schoenen met glitter? Eén ding is zeker: dit najaar heb je genoeg keuze uit de schoenentrends!

Combat girl

De combat boot of legerbottine is weer helemaal terug. Ga voor de ultra stoere laars en bind de veters zo hoog mogelijk toe. Of kies voor een meer vrouwelijk model met stijlvolle gespen en afgewerkt met fijne studs.

Glitter glam

Dit najaar krijgt een feestelijke touch; glitter sneakers, glitter pumps en glitter boots. Leg het accent op je schoenen in combinatie met een simpele outfit.

Giddy up!

De cowboy laars is terug. Liefst zo hip mogelijk met een leuke print, toffe details in het materiaal (vb. studs) of in een felle kleur zoals rood of blauw. Draag deze laars klassiek met een skinny jeans verscholen in de schoenen of met een boot-cut-jeans die je over de laars laat vallen zodat je enkel de tip van de laars ziet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer