© Medialaan

Slechtziend meisje racet tegen Anthony Kumpen op Terlaemen

De 22-jarige Kiara uit Lokeren kan door een aangeboren afwijking niet doen wat ze dolgraag zou willen doen: autorijden. Kiara’s zicht bedraagt namelijk amper 1 op 10, een bril of operatie kunnen daar niets aan veranderen. Koen Wauters verrast haar echter met een voorstel dat ze niet kan weigeren.

Racen tegen Anthony Kumpen op het Circuit van Zolder, velen zouden ervoor tekenen. Voor Kiara kwam die droom in vervulling, ondanks dat ze nog nooit met de auto gereden had. Samen met Koen Wauters neemt de 22-jarige in het VTM-programma ‘Over Winnaars’ voor de eerste keer plaats achter het stuur om vervolgens de basisbeginselen van het autorijden onder de knie te krijgen. Om de ervaring voor Kiara nog onvergetelijker te maken, daagt Koen haar uit om te racen op het Circuit van Zolder in een echte racewagen. Op maandagavond komen we te weten of het Kiara ook lukt om Anthony Kumpen te verslaan.

Om aan den lijve te ondervinden welke beperkingen Kiara dagelijks ondervindt, gaat ook Koen zelf een dag lang door het leven met een speciale bril die Kiara’s zicht nabootst. “Niets is nog evident”, besluit Koen. “Die constante focus, dat is echt héél zwaar. Ik word er zelfs lastig van. Wat jij elke dag doet, is bijzonder knap.”

© Medialaan

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer