© Photo News

Verrassing: Ronaldo, Messi of Neymar wordt Speler van het Jaar

De Portugees Cristiano Ronaldo (Real Madrid), de Argentijn Lionel Messi (FC Barcelona) en de Braziliaan Neymar (FC Barcelona en PSG) zijn weinig verrassend de drie laatste overbleven spelers in de running voor de prijs van Speler van het Jaar tijdens de FIFA-Awards.

Titelverdediger Cristiano Ronaldo won het voorbije jaar met Real Madrid zowel de Spaanse landstitel als de Champions League. Hij neemt het opnieuw op tegen zijn eeuwige rivaal Lionel Messi. De derde gegadigde, Neymar, kroonde zich afgelopen zomer dan weer tot de duurste speler ooit met zijn recordtransfer van Barcelona naar PSG.

Voor de prijs van Trainer van het Jaar neemt Zinedine Zidane - met Real Madrid winnaar van de Champions League en de Spaanse titel - het op tegen de Italianen Massimiliano Allegri (Italiaans kampioen met Juventus) en Antonio Conte (Engels kampioen met Chelsea).

De genomineerden voor de prijs van Doelman van het Jaar bestaan uit de Italiaan Gianluigi Buffon (Juventus), de Costaricaan Keylor Navas (Real Madrid) en de Duitser Manuel Neuer (Bayern München).

Bij de vrouwen zijn de Nederlandse Lieke Martens, de Amerikaanse Carli Lloyd en de Venezolaanse Deyna Castellanos de drie gegadigden.

De laureaten worden bekendgemaakt op 23 oktober in Londen.

Genomineerden:

MANNEN

Speler van het Jaar: Cristiano Ronaldo (Por/Real Madrid), Lionel Messi (Arg/FC Barcelona), Neymar (Bra/FC Barcelona en Paris Saint-Germain)

Trainer van het Jaar: Massimiliano Allegri (Ita/Juventus), Antonio Conte (Ita/Chelsea), Zinedine Zidane (Fra/Real Madrid)

Doelman van het Jaar: Gianluigi Buffon (Ita/Juventus), Keylor Navas (CRi/Real Madrid), Manuel Neuer (Dui/Bayern Munich)

VROUWEN

Speelster van het Jaar: Deyna Castellanos (Ven/Santa Clarita Blue Heat en Florida State Seminoles), Carli Lloyd (VSt/Houston Dash/Manchester City Women), Lieke Martens (Ned/FC Barcelona)

Train(st)er van het Jaar: Nils Nielsen (Den/Deense nationale team), Gérard Precheur (Fra/Olympique Lyon), Sarina Wiegman (Ned/Nederlandse nationale team)

Puskas Award (Doelpunt van het Jaar):

Kevin-Prince Boateng (Las Palmas), Alejandro Camargo (Universidad de Concepcion), Deyna Castellanos (Venezuela U-17), Moussa Dembele (Celtic), Olivier Giroud (Arsenal), Aviles Hurtado (Tijuana Xolos), Mario Mandzukic (Juventus), Oscarine Masuluke (Baroka FC), Nemanja Matic (Chelsea), Jordi Mboula (FC Barcelona U-19)

Fan Award:

de supporters van Borussia Dortmund, Celtic en FC Kopenhagen

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer