Dit zijn de plannen van nieuwe NMBS-baas

  1. Ziekenhuis rekende Simon (40) supplement aan voor dringende scan, terwijl dat eigenlijk niet mag. “Twee keer verkeerde informatie gekregen”
    PREMIUM

    Ziekenhuis rekende Simon (40) supplement aan voor dringende scan, terwijl dat eigenlijk niet mag. “Twee keer verkeerde informatie gekregen”

    “Het is schandalig dat een algemeen ziekenhuis kosten aanrekent die het eigenlijk niet mag aanrekenen.” Simon* (40) maakte vorige week een afspraak voor een dringende NMR-scan voor zijn broer. Het ziekenhuis rekende daarvoor 56 euro extra aan, terwijl dat eigenlijk niet mag. Dat blijkt geen alleenstaand geval, want ziekenfondsen krijgen tientallen van dit soort klachten binnen. “We gaan niks betalen.” Hoe zit het nu echt? Moet Simon de extra kost betalen of niet?
  2. Bijna dag op dag drie jaar na aankoop sterft Christof (53) op plek waar hij het liefste was: “Ongeval is nog één groot vraagteken”
    PREMIUM

    Bijna dag op dag drie jaar na aankoop sterft Christof (53) op plek waar hij het liefste was: “Ongeval is nog één groot vraagteken”

    “Hij was nergens liever dan hier, we maakten dan lange wandelingen op het strand met onze hond.” Elk weekend trok juwelier en opticien Christof Vande Walle uit Tielt naar zee met zijn vrouw Evelyne. Maar zondagmorgen sloeg het noodlot toe. Op het vakantiepark waar ze een eigen huisje hebben, sukkelde hij met z’n fiets in het water en verdronk. Hoe dat precies kon gebeuren, is nog een groot raadsel. De man laat twee zonen na. “Bergbeklimmen, parachutespringen... Hoe groter de uitdaging, hoe liever dat hij het had”, zegt z’n vrouw.
    Tielt