© Vier

Kempense punker zet ‘De Slimste Mens’ op stelten: “Enkel nog de zuipprijs op een quiz gewonnen”

De oudste deelnemer aan De Slimste Mens, Jean-Marie Dedecker (65), maakt plaats voor de jongste van dit seizoen: Thibault Christiaensen (22). Een enthousiasteling uit de Kempen, die meteen het beste van zichzelf wil laten zien. Maar Filip Peeters is tot nu toe ongeslagen en Dina Tersago staat ook te trappelen om eindelijk een keertje te kunnen winnen. Wie zal het halen?

mrra

Opgelet: dit artikel bevat spoilers. Lees niet verder als je van plan bent deze aflevering van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ nog te bekijken.

Wie is de nieuwkomer?

Een nieuw gezicht in de zetels: Thibault Christiaensen. Voor heel wat mensen onbekend, voor anderen de zanger en gitarist van de Equal Idiots, een Belgische garage/punkrockband, komt zijn kans wagen. De jongeman komt uit de Kempen, zo veel is duidelijk aan zijn opvallende T-shirt.

Ervaring met quizprogramma’s heeft hij niet. “We hebben ooit met maten wel eens een quiz gedaan. Maar toen hebben we alleen de zuipprijs gewonden”, lacht Thibault. De jongste kandidaat ooit, want hij is amper 22 jaar.

Wie zetelt er in de jury?

Een gezellig onderonsje op de juryzetels. James Cooke en Karen Damen babbelen erop los.

Maar Cooke had bijna aan de andere kant van de studio gezeten. Hij had toegezegd, om zich dan terug te trekken, om dan weer “oké” te zeggen om uiteindelijk in de jury te belanden. De reden? Zijn mama. “Ik dacht echt van, ik moet het gewoon doen. Jameske doe eens niet onnozel. Dus ik ging naar mijn mama en dacht dat die kei fier ging zijn. Toen ik het vertelde, zei ze: ‘Zijt gij zot! Die gaan u uitlachen!’ Dus ja, hier zit ik, hé”, zo klinkt het.

Welke bekentenis hadden we niet zien aankomen?

Toen Erik polste of Karen James al in korte broek had gezien, antwoordde ze lachend: “En in minder ook!” Haar beste vriend kwam met de meest tot de verbeelding sprekende opmerkingen af: “Ik ook! En ze is héél mooi in haar blootje!”

De minst verrassende bekentenis, zij het dan eentje die we ook niet hadden zien aankomen, ging ook over Karen, die vertelt dat haar luiheid haar bakken geld kost. “Ik betaal altijd dubbel zoveel, door die intresten en al”, vertelt ze over de rekeningen die zich alsmaar opstapelen bij haar thuis. Wanneer ze beseft dat dat wel heel verkeerd overkomt, roept James: “Die Karen is stinkend rijk!”

Wat was de flauwste mop?

De prijs voor flauwste mop gaat naar James Cooke.

- Waarom gaat Sinterklaas niet graag naar een moskee?

- ...

- Omdat daar te veel schoenen staan.

Wie mag er zich voor minstens één dag De Slimste Mens Ter Wereld noemen?

Voor Dina ging het niet vlot tijdens deze aflevering. Toen ze uiteindelijk ook geen trefwoorden kon vinden in de laatste ronde, eindigde ze historisch laag. Haar seconden gingen voornamelijk naar nieuwkomer Thibault. Eindstand: Thibault (486), Dina (144) en Filip (280).

© VIER

Hoe verliep de finale?

Lang kon deze finale niet duren, want er ware nog maar weinig seconden om mee te spelen. Toen Dina eindigde op 41, speelde Filip tactisch sterk. Ze hadden maar drie trefwoorden nodig om elkaar naar huis te spelen.

Maar Filip kon geen derde trefwoord vinden over ‘Martin Luther King’. Hij liet zich opnieuw zakken naar hetzelfde cijfer als Dina: 1. Die ene seconde was alles wat ze nodig had. “I have a dream” maakte een einde aan het verhaal van de acteur. Exit: Filip Peeters.

Wie zien we maandag?

“Nog meer rood haar maandag”, kondigde Erik aan. Linde Merckpoel, de enthousiaste radiopresentatrice bij Studio Brussel, waagt haar kans.

© VIER

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER