© Photo News

Barcelona en Manchester United in tribune voor goudhaantje van KV Mechelen

Het is blijkbaar Super Friday. Het duel tussen Charleroi en KV Mechelen is geen topaffiche, maar toch zakken de buitenlandse (sub)topclubs in groten getale af naar Mambourg.

dvd, bvv

Ze zijn met 27 in totaal, ongezien voor zo’n match. De belangrijkste: Barcelona, Sevilla, Manchester United, Arsenal, Newcastle, Dortmund, Leverkusen, Stuttgart, Inter, Fiorentina, Rijsel, Ajax en PSV. Charleroi-revelatie Cristian Benavente (23) zal in het oog lopen, maar ze zitten er vooral voor Hassane Bandé. De 19-jarige topschutter van Malinwa trof al acht keer raak en Sevilla, Newcastle en PSV kwamen hem al vaker bekijken. Ook Benfica, Valencia en Atlético Madrid hebben hem op de radar.

Enig probleem is dat Bandé vanavond op de bank start. Hij keerde gisteren pas terug van Burkina Faso, waar hij dinsdag voor de nationale ploeg debuteerde, en had nog last aan de voet. Volledig te begrijpen dus dat Aleksandar Jankovic dan geen risico’s neemt en hem beschermt. “Als hij maar 99 procent klaar is, speelt hij niet”, zei de KV-coach ‘s middags op zijn persbabbel. “Hassane is belangrijk, maar voor dit soort vechtmatchen hebben we goeie alternatieven. Bovendien is het seizoen nog lang.”

Cocalic en De Witte zijn wel klaar voor een basisplaats. Claes zit nog niet in de selectie, hij viel net als Rherras en Kawaya af.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL